Duften af dette nybagte brød er uimodståelig, Dette brød er
hurtigere end normalt at bage, fordi det kun skal hæve en gang. Det indeholder
meget lidt fedt
• Hjemmebagt brød indeholder ingen tilsætningsstoffer eller
konserveringsmidler.
Forberedelse 20 min + hævning. Tilberedning 30 min. 20
skiver
Ingredienser
4 dl groft rugmel
3 dl durumhvedemel eller hvedemel
1 pose tørgær (15 g)
1 tsk salt
3 dl vand
1 spsk olie
2 tsk mørk sirup
DESUDEN:
½ dl hvedemel til æltningen
½ æg til pensling
hvede klid eller groft mel til drys
Tilberedning
1. Bland de tørre ingredienser (mel og tørgær) i en stor
skål.
Lun vandet til 50 °C og bland det med olie, salt og sirup.
2. Rør væsken i melblandingen og rør det til en smidig dej.
Ælt dejen i hånden 10 min på et melet bord med melede hænder.
3. Form dejen til et ovalt brød, dæk til og lad det hæve på
en
lun plads ca. 1 time, eller til dobbelt størrelse.
Varm ovnen til 200 °C.
4. Pensl med sammenpisket æg og drys med klid eller groft
mel.
Bag ca. 30 min eller til brødet lyder hult, når man banker
på det.
Lad brødet køle af på en rist under et klæde.
VARIATION
En anden konsistens og smag får brødet med 1 spsk birkes
eller
2 spsk solsikkekerner, som blandes med melet i trin 1.
Du kan også erstatte rugmelet med grahamsmel eller
fuldkorns-
hvedemel.
Mørkt brød på enkel vis:
Pr. skive: Energi: Kcal 81 = kJ 310
Kulhydrat 15 g Protein 3 g Fedt 1 g (11%) Fibre 2 g
Tips
Ælt dejen på bordet i 10 min, eller til
konsistensen er smidig og elastisk.
Ælt dejen væk fra dig selv.
Drej dejen nu og da.
Når du prøver om brødet er bagt,
så vender du det og banker på det.
Brødet skal lyde hult, når det er færdigt.
Se alle de bedste
opskrifter med Boller
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.