Kagen
bages med frugten i bunden af formen og vendes ud på et fad, så frugten ved
servering ligger øverst. Saftig og vidunderlig smag ...
Arbejdstid:
45 min. Bagetid: 50 min. Fryse-egnet. 1 kage der rækker til 8-10 personer
#
Ingredienser til :
50
g smør
125
g farin
1
frisk ananas (eller 1 dåse)
50
g smør
3
spsk sirup
125
g sukker
2 æg
200
g hvedemel
1½
tsk bagepulver
¾ tsk
stødt kardemomme
¼ tsk
salt
1½
dl mælk
*
Sådan
laver du Upside-down kage med ananas:
Tænd
ovnen på 180 °C.
Smelt
smørret i en gryde, tilsæt farin og rør til det er smeltet.
Hæld
det ud i bunden af en smurt form (24-26 cm).
Skær
skrællen af ananassen og skær den i både eller skiver uden stok.
Læg
frugten tæt på farinmassen.
Pisk
smør, sirup og sukker sammen og pisk æggene i et ad gangen.
Sigt
mel sammen med bagepulver, kardemomme og salt og vend det i dejen skiftevis med
mælken. Fordel dejen over frugten og bag kagen midt i ovnen 45-50 min.
Tjek
med en tandstikker om kagen er gennem bagt og lad den hvile i 10 min i formen
før den vendes ud på et fad.
Brug
et par viskestykker eller store grydelapper for at undgå stænk af varm farin.
Server
kagen lun eller afkølet med flødeskum eller is.
Variation: Upside-down muffins:
Fordel
den smeltede farin i en muffinpande med 12 huller.
Læg
frugt i hullerne og fyld op med dej.
Bag
kagerne 20-25 min. og lad dem stå i formen 5 min. før de vendes ud på et fad.
Læg
dem evt. i papirforme.
TIPS:
Drys evt lidt nøddekerner over farinmassen inden frugten lægges i formen.
Kogebog.dk
har mange dejlige kage-opskrifter Se kageopskrifter her
Kilde: Hjemmets bedste MAD