På kogeplader er der forskellige trin, der angiver, hvor meget varme der er på blusset. Hvis du bruger et gaskomfur, skal varmen være
større, jo mere varme man skal bruge.
0 Ingen varme
1 Lav varme
2 Svag varme
3 Middel varme
4 Jævn varme
5 God varme
6 Kraftig varme
MAD, DER SKAL KOGES
Sæt maden, der skal koges, over i en gryde ved kraftig
varme.
Læg låg på.
Når det bobler, koger det. Skru ned til jævn varme.
Når maden skal simre, betyder det, at det skal koge ganske
svagt under låg.
MAD, DER SKAL SAUTERES
Varm en gryde eller pande med smør ved jævn varme, indtil
smørret er smeltet, men ikke brunt.
Kom maden, der skal sauteres, i gryden eller på panden.
Rør med en grydeske.
Lad det varme godt igennem uden at blive brunt.
MAD, DER SKAL BRUNES
Varm en pande eller stegegryde op ved kraftig varme med ½ smør
og ½ olie.
Lad smørret bruse op og blive gyldent.
Kom maden, der skal brunes, på panden, og lad det først
blive brunt på den ene side, før det vendes og brunes på den anden side.
Skru ned til middel varme.
MAD, DER SKAL BAGES
Man bager i en ovn ved tør varme.
I opskriften kan du se, hvad temperaturen på ovnen skal
være.
Indstil ovnen på "almindelig over- og undervarme".
Hvis der er flere plader i ovnen på en gang, skal den
indstilles på "varmluft".
Når ovnen er indstillet på varmluft, skal ovntemperaturen være 25°C lavere end
ved almindelig over- og undervarme.
MAD, DER SKAL BAGES I MIKROBØLGEOVN
Mikrobølgeovnen er god til små portioner mad.
Fx er det nemt og hurtigt at genopvarme en portion mad i
mikrobølgeovnen eller dampe fisk og grønsager til 1·2 personer.
Jo større portionen er, des langsommere går det.
Brug glasfade og porcelæn, og dæk maden til med glaslåg,
bagepapir eller folie beregnet til mikrobølgeovn.
Brug aldrig fade og skåle af metal, fx stål. Brug heller
ikke alufolie.