Logo

+ Sådan laver du varm mad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

+ Sådan laver du varm mad 

 
På kogeplader er der forskellige trin, der angiver, hvor meget varme der er på blusset. Hvis du bruger et gaskomfur, skal varmen være større, jo mere varme man skal bruge.

 
0 Ingen varme
1 Lav varme
2 Svag varme
3 Middel varme
4 Jævn varme
5 God varme
6 Kraftig varme

 
 
MAD, DER SKAL KOGES
Sæt maden, der skal koges, over i en gryde ved kraftig varme.
Læg låg på.
Når det bobler, koger det. Skru ned til jævn varme.
Når maden skal simre, betyder det, at det skal koge ganske svagt under låg.
 
MAD, DER SKAL SAUTERES
Varm en gryde eller pande med smør ved jævn varme, indtil smørret er smeltet, men ikke brunt.
Kom maden, der skal sauteres, i gryden eller på panden.
Rør med en grydeske.
Lad det varme godt igennem uden at blive brunt.
 
MAD, DER SKAL BRUNES
Varm en pande eller stegegryde op ved kraftig varme med ½ smør og ½ olie.
Lad smørret bruse op og blive gyldent.
Kom maden, der skal brunes, på panden, og lad det først blive brunt på den ene side, før det vendes og brunes på den anden side.
Skru ned til middel varme.
 
MAD, DER SKAL BAGES
Man bager i en ovn ved tør varme.
I opskriften kan du se, hvad temperaturen på ovnen skal være.
Indstil ovnen på "almindelig over- og undervarme".
Hvis der er flere plader i ovnen på en gang, skal den indstilles på "varmluft".
Når ovnen er indstillet på varmluft, skal ovntemperaturen være 25°C lavere end ved almindelig over- og undervarme.
 
MAD, DER SKAL BAGES I MIKROBØLGEOVN
Mikrobølgeovnen er god til små portioner mad.
Fx er det nemt og hurtigt at genopvarme en portion mad i mikrobølgeovnen eller dampe fisk og grønsager til 1·2 personer.
Jo større portionen er, des langsommere går det.
Brug glasfade og porcelæn, og dæk maden til med glaslåg, bagepapir eller folie beregnet til mikrobølgeovn.
Brug aldrig fade og skåle af metal, fx stål. Brug heller ikke alufolie.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 393 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?



Effektiv reklame - klik her