Bulgursalat passer godt til stegte fiske- og kødretter,
salater og i pitabrød. Salaten smager af mere, hvis den får lov til at trække 1
time, før den serveres. Til 4 personer.
# Ingredienser
6 dl vand + ½ tsk groft salt
4 dl bulgur (300 g)
½ agurk
2 tomater
1 bundt persille
2-3 forårsløg
½ citron, saft af
2 spsk olie
friskkværnet peber
1 knsp cayennepeber eller 1 tsk sambal oelek (chilisauce)
½ tsk groft salt
evt ½ tsk tørret eller frisk mynte
* Tilberedning
Bring vandet i kog, tilsæt salt og bulgur.
Kog ved svag varme under låg i 15 min, eller til alt vandet
er opsuget.
Kom den kogte bulgur i en stor skål og stil den i køleskab.
Skyl agurk, tomater og persille i koldt vand.
Skær agurk og tomater i små tern på ca ½x½ cm.
Hak persillen.
Skær enderne af forårsløgene og skyl dem i koldt vand.
Skær forårsløgene i tynde ringe.
Bland bulgur med grønsagerne og persillen.
Rør citronsaft, olie, peber, cayennepeber/sambal oelek, salt
og mynte sammen.
Bland det hele i bulguren og smag til med salt.
INFO: Bulgur er dampede, afskallede, knækkede og tørrede
kerner af hvedearter, men oftest af durumhvede. Bulgur stammer fra det
mellemøstlige køkken. Bulgur er velegnet i farsretter, pasta, salater, brød
eller som erstatning for ris og kartofler.
Se alle opskrifter Også for
børnekokke