Nem opskrift på hjemmebagt franskbrød med birkes. Et svampet
og luftigt brød med blå birkes. Brødet smager bedst nybagt. Hvis det er blevet
tørt, kan du riste det.
Til 1 brød
# Ingredienser
25 g smør
2½ dl mælk, fx sødmælk
25 g gær (½ pakke)
½ tsk groft salt
425 g hvedemel (ca 7 dl)
1 æg til pensling
2 spsk birkes eller sesamfrø til drys
* Tilberedning
Smelt smør i en gryde og lad det køle lidt af.
Smuldr gæren, og rør den ud i lidt af mælken i en stor skål,
rør med et piskeris, til gæren er opløst.
Tilsæt resten af mælken, smeltet smør og salt.
Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes
med hænderne (hold 1 dl mel tilbage).
Ælt dejen glat og smidig.
Kom mel i, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere
- den skal æltes ca 200 gange.
Læg dejen i en skål og læg et rent viskestykke over.
Lad den hæve ved stuetemperatur ca 1 time.
Ælt dejen igennem igen. Form et brød.
Sæt brødet på en bageplade med bagepapir og lad det
efterhæve 30 min.
Tænd ovnen på 200 °C.
Slå ægget ud i en lille skål, og pisk det sammen med en
gaffel.
Pensl brødet med ægget, og drys med birkes eller sesamfrø.
Lav 7-8 snit, ca 1 cm dybe, med en kniv på tværs af brødet.
Stil bagepladen i midten af ovnen.
Bag brødet ca 40 min.
Tag det ud - brug grydelapper.
Brødet er færdigbagt, hvis det lyder hult, når du banker på
undersiden af det.
Lad brødet køle af på en bagerist.
Se bageopskrifter for børnekokke:
Hvedebrød
Morgenboller
Flute
Burgerboller
Se alle opskrifter Også for
børnekokke