
Nem og lækker ærtesuppe som er god hverdagsmad og bare
smager helt vildt godt - Serveres med lækker karry-topping og nydes - få
opskriften her.
Til 4 personer
# Ingredienser
3 løg
250 g kartofler
25 g smør
friskkværnet peber
1¼ l vand eller bouillon
2 laurbærblade
2-3 kviste mynte
500 g grønne ærter (bælgede, evt. frost)
evt. groft salt
friskkværnet peber
2 spsk eddike, fx hvidvinseddike (eller hvid-/mousserende
vin)
KARRY-FLØDESKUM
1 dl piskefløde
1 knsp karry
TILBEHØR
groft brød
* Tilberedning
Pil skrællen af løgene. Skær løgene igennem på langs fra rod
til top.
Læg halve løg med den flade side ned mod skærebrættet.
Hold fast i roden af løget.
Skær snit fra top mod rod, så snittene har ca ½ cm's
mellemrum.
Skær ikke igennem roden, den holder løget sammen.
Hak derefter på den anden led, så det bliver til små tern.
Skræl kartoflerne med en tyndskræller/kartoffelskræller.
Skær kartoflerne i tern på ca 3 x 3 cm.
Varm en gryde med smør.
Sauter de hakkede løg, til de er klare.
Tilsæt de skrællede kartofler, vand eller bouillon og
laurbærbladene.
Kog i ca 15 min.
Tag laurbærbladene op, fx med en madpincet.
Lav karry-flødeskummet imens:
Pisk fløden til skum, og smag til med karry.
Tilsæt ærterne til suppen, og kog dem med de sidste 5 min.
Skyl mynten i koldt vand og hak bladene.
Blend suppen jævn. Varm den op til kogepunktet.
Smag til med mynte, salt, peber og eddike.
Server suppen med karry-flødeskum og brød til.
Se alle opskrifter For børnekokke