Logo

Agurkegryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Agurkegryde

 
Vi er ikke så vant til at bruge salatagurker i gryderetter, men de smager dejligt, især til kød med mild smag. God gryde til hele året. Ingredienserne til denne gryderet kan fås hele året. Prøv den; måske bliver det familiens yndlingsret
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca ½ time. Ikke fryseegnet.

 
# Ingredienser
500 g svinekød, fx mørbrad
2 salatagurker

2 løg
35 g smør/margarine
4 tomater

3 dl bouillon (af terning)
2 æggeblommer
1 dl fløde

2 kviste dild
1 kvist basilikum
salt og peber

 
* Fremgangsmåde
1. Skræl agurkerne og skær dem over på langs.
Skrab kernerne ud og skær agurkerne i 5 cm lange, fingertykke stave.

 
2. Skær kødet i skiver, bank det let med hånden og skær det så i strimler.
Brun det i smør i en gryde sammen med de pillede, finthakkede løg.

 
3. Hæld kogende vand over tomaterne.
Flå dem, tryk kernerne ud og skær dem i kvarte.
Læg dem i gryden sammen med agurker og bouillon.

 
4. Lad retten snurre 12-15 min.
Pisk æggeblommerne med fløde og hæld den i retten.

Varm op til kogepunktet - det må ikke koge!
Smag til.

 
5. Server grovboller til.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.603 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her