Logo

Aspargessuppe med vanilje

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Aspargessuppe med vanilje


Ved første øjekast en modig komposition. Men efter første skefuld er det klart: Asparges og vanilje passer sammen som danseparret Ginger og Fred 🎵 🎵 🎵

Til 4 personer. Tilberedning: 35 min.

 
# Ingredienser
750 g hvide asparges
1 løg
1+1 spsk smør
salt og peber
¼ tsk sukker
8 dl grønsagsbouillon
1½ dl piskefløde
2 spsk appelsinjuice
½ vaniljestang
1 tsk strimler af appelsinskal (økologisk)
2 spsk kørvelblade

 
* Tilberedning
1. 750 g hvide asparges skrælles, og de hårde ender skæres af.
Aspargeshovederne skæres af, halveres på langs og stilles til side.
Stænglerne skæres i stykker og 1 løg skæres i terninger.
1 spsk smør smeltes i en gryde og begge dele steges et øjeblik ved lav varme.
Der krydres med salt, peber og ¼ tsk sukker.
8 dl grønsagsbouillon hældes i, og det hele småkager under låg i 15-20 minutter.

 
2. Suppen pureres, 1½ dl piskefløde hældes i, og det hele koges op igen.
Der smages til med salt, peber og 1-2 spsk appelsinjuice.
1 spsk smør smeltes på en pande, og aspargeshovederne, korn fra ½ vaniljestang og 1 tsk strimler af appelsinskal steges i 3-4 minutter og krydres med salt, peber og 1 knsp sukker.
Suppen rettes an med aspargeshovederne og 2 spsk kørvelblade.

 
Energi pr. portion: 4 g protein, 15 g fedt, 7 g kulhydrater. = 189 kcal (783 kJ)

 
Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.425 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her