Logo

Avocado

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Avocado 

 
Avocado, Persea gratissima, er frugten fra det 10-15 meter høje avocadotræ, der tilhører laurbærfamilien. Hjemlandet er Centralamerika, nærmere Mexico, men avocadoen dyrkes i dag også i troperne og i sydlige, mere tempererede zoner, fx i Europa.

 
Avocadoen er oftest på størrelse med en pære, og formen minder også lidt om denne frugt. Derfor kaldes den også af og til for avocado-pære. Den kan være glat og stærktgrøn eller sortlilla og nopret. Den grønne kan blive størst, men smagsmæssigt er de lilla mindst lige så fremragende. Kødet er grøngyldent og fedt. Det skal være lidt fastere end smør, når frugten er moden, og det skal den være, ellers er kødet uspiseligt. Skallen er giftig og smager så forfærdeligt, at den ikke frembyder nogen risiko. Modenheden kan konstateres ved et let tryk i avocadoens stilkende. Den skal give efter som en moden pære.

 
Desværre kan man ikke gardere sig mod avocadoer, der er opbevaret forkert i importleddet, noget der viser sig ved brunligt, kedeligt kød. En umoden avocado kan modne et par dage i stue­temperatur. Vil man gemme en allerede moden avocado, skal det ske svalt, eventuelt i køleskabets grønsagsskuffe, langt fra fryseelementet. Avocado kaldes skovens grønne smør, og den spises hyppigst naturel. Flækket på langs, befriet for den store sten i midten, og spist med ske, direkte af skallen. Den kan også befries for skal og skæres i både eller skiver eller bruges pureret i dips, dressings og supper. Den ses også i enkelte varme supper bl.a. baseret på kylling. Avocadokødet mørkner ved mødet med luften, det kan afhjælpes ved at dryppe lidt citronsaft over kødet.

 
Vi importerer avocado fra Israel, Italien, Spanien, Mellem- og Sydamerika og Kenya. Det store importområde gør, at den så at sige fås hele året.

 
Avocado tåler ikke frysning. Det er en fedt- og kalorierig grønsag, der dog også byder på E og B2-vitamin og folinsyre.

 
Se de bedste opskrifter med Avocado  

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.568 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her