Logo

Bækørred, farseret, ovnstegt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bækørred, farseret, ovnstegt 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca. 30 min. Skal hvile, fars: ½ time. Stegetid: ca. 20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. (4 personer)

 
# Ingredienser til Bækørred, farseret, ovnstegt:
4 bækørreder (à ca. 200 g)

 
Fars:
250 g hakket fiskekød af torsk, sej, kuller eller gedde
½ dl (piske)fløde
1 lille æg eller ½ stort
1 spsk rasp eller 1/2 skive tørt franskbrød
1 spsk friskhakket estragon
1 spsk friskhakket persille
1 spsk friskhakket citronmelisse
salt og peber
Endvidere: smør til alufolie eller pergamentpapir
Ovnfast fad

 
* Sådan laves Bækørred, farseret, ovnstegt:
Fars:
1. Rør det hakkede fiskekød med. æg og rasp eller franskbrød (opblødt i fløden), salt, peber og krydderurter. Farsen skal være temmelig lind.
Stil den koldt ½ time.

 
2. Rens imens ørrederne.
Skær hoved og hale af fiskene og gnid slimlaget af med lidt groft salt.
Skyl dem hurtigt i koldt vand og tør dem godt.

 
3. Udben fisken. Se Bækørred. Fjern hoved og hale.

 
4. Klip 4 stykker alufolie eller pergamentpapir til, så de rigeligt kan nå om hver sin fisk.
Smør folie/papir med smør.
Sæt ovnen på 200°C.

 
5. Fordel farsen i fiskene og pak dem enkeltvis i alufolie eller pergament.
Sørg for at pakke enderne op om, så saften bliver i pakken.
Anbring dem side om side i et ovnfast fad og stil fadet i ovnen i ca. 20 minutter.
Tryk uden på pakken. Den skal give efter.

 
6. Server fisken, gerne i folien, så hver især kan nyde duften, der stiger op.
Har man brugt pergamentpapir, bør det dog fjernes før servering.
Det bliver blødt og uhåndterligt.

 
Tips: Kartofler, vendt i persillesmør, er godt til.
Ligeså dampet eller braiseret fennikel, broccoli eller bagte tomater.
Krydderurteblandingen kan varieres, fx med dild og/eller basilikum.

 
Se alle de bedste opskrifter med Bækørred  

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 6.028 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her