Logo

Bøf, Fransk bøf

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bøf, Fransk bøf 

 
Aftensmad Hovedret. Let at lave. Høj pris. Arbejdstid: 20 minutter. Stege- og hviletid i alt: 8-10 minutter. (4 personer)

 
# Ingredienser til Fransk bøf:
4 skiver velhængt oksefilet (a 150-200 g, mindst 2 cm tykke)
50 g smør
2 spsk olie
salt og peber

 
Persillesmør:
80-100 g smør
4-5 spsk hakket persille
lidt citronsaft
en anelse hvidløg

 
Endvidere: 1-1½ dl vin eller bouillon eller en blanding heraf

 
* Tilberedning Fransk bøf:
Persillesmør:
1. Rør smørret blødt og rør det sammen med den hakkede persille, citronsaft, en anelse presset hvidløg og peber.
Smørret skal være pænt grønt.

 
2. Rul det i alufolie og læg det koldt, til det skal bruges.
Hurtigst i fryser, hvis man vil skive det ud.

 
3. Brun smør og olie på panden.
Krydr bøfferne let med peber og steg dem 2-3 minutter på hver side ved ret god varme, afhængig af hvor røde de ønskes.

 
4. Tag dem af panden og læg dem på et varmt fad. Drys behersket med salt.
Dæk dem let til og lad dem stå og trække tildækket mindst 2-3 minutter.
Så når varmen at fordele sig i kødet, der bevarer saften og bliver fint rosa hele vejen igennem - men ikke rå.

 
5. Kog panden af med vin og/eller bouillon og hæld det ved bøfferne eller i en (varm) saucekande, og server det til.

 
6. Læg en skive persillesmør på hver enkelt bøf i serveringsøjeblikket.
Pommes frites og haricots verts er klassisk tilbehør, men næsten enhver form for kartofler og grønt klæ'r.

 
Tips: Hakkebøf kan også med stort held serveres som »fransk bøf«.
Olien i stegesmørret gør, at det kan opnå en højere stegetemperatur uden at branke. Den lille smule olie smages næppe. Derfor er det overflødigt at »forskrække« bøffen på panden først. Porerne lukker sig straks. Man kan også stege i rent smør. Så skal det være godt varmt, nøddebrunt, før kødet kommes på, og man bør højst stege to bøffer ad gangen. Ellers daler temperaturen for meget, og bøffen koger mere end den steger. Beregn lidt længere stegetid, dvs. 3-4 minutter på hver side, hvis kødet kommer direkte fra køleskab.

 
Se alle de bedste opskrifter med oksefilet  

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 7.064 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her