Logo

Banandessert med vanilje og chokolade - Let og godt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Banandessert med vanilje og chokolade - Let og godt 

 
Her får du lidt sødt i flere spændende udgaver. Fx Bagt banancreme med kokos, Mascarpone-bananmousse, Banan-kakaoskum med is og chokoladespåner eller Karamelbananer med creme
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 12 min. 4 personer.

 
# Ingredienser
5 dl mælk
1 stang vanilje
50 g hvedemel
4 æg
125 g melis
100 g mørk overtrækschokolade
2 bananer

 
* Tilberedning
Kom mælken i en stor gryde.
Flæk vaniljestangen på langs, skrab frøene ned i gryden,
og kom bælgen i mælken. Opvarm mælken til kogepunktet.
Tag bælgen op af mælken. Hæld mælken i en foodprocessor.
Tilsæt mel, æg og sukker, og bland det hele sammen.
Hæld blandingen i en stor ren gryde og giv den ca. 8 min
for svag varme under konstant omrøring med en ske,
indtil fløden kan dække bagsiden af en ske.

 
Smelt chokoladen i vandbad.
Kom halvdelen af den i en skål med fløden.
Rør det godt sammen.
Skræl bananerne, og skær dem i skiver.
Fordel dem i serveringsglassene, hvor de skal
bruges til at beklæde væggene.
Fyld glassene halvvejs med vaniljecreme.
Kom chokoladecremen i midten.
Rør forsigtigt de to typer creme sammen,
så det giver en broget virkning.
Lad dem køle af mindst 1 time før serveringen.

 
Bagt banancreme med kokos
I en foodprocessor finhakkes 3 bananer, 50 g melis,
4 æg og 4 dl kokosmælk.
Giv formen 40 min i vandbad.
Pynt medbananskiver dækket med revet kokos.

 
Mascarpone-bananmousse
Pisk mascarponen og vend 3 æggehvider pisket til toppe ind i den.
Smelt chokoladen med cremefraiche.
Banancreme: 1 banan finhakkes i foodprocessor med
citronsaft og 30 g flormelis.
Bland banancreme med mascarpone og chokoladeblanding.
Pynt medchokoladespåner.

 
Banan-kakaoskum med is og chokoladespåner
I en foodprocessor finhakkes 2 modne bananer med 2½ dl fløde.
Brug en sifonflaske og sprøjt cremen over 1 skefuld chokoladeis.
Drys med chokoladespåner og 1 skive karamelliseret banan.

 
Karamelbananer med creme
Karamellisér bananer skåret igennem på langs i smør og sukker.
Dæk dem med vaniljecreme og smeltet chokolade.

 
Se alle de bedste opskrifter med  Drinks  Snacks/sødt  Forretter  Tilbehør  Desserter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 404 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her