Logo

Bearnaisesauce i blender

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bearnaisesauce i blender

 

Sauce. Arbejdstid: 30 minutter. Svær at lave. Mellem pris. 

 

# Ingredienser til Bearnaisesauce i blender:

3 æggeblommer

150 g smør

 

Bearnaiseessens:

2 skalotteløg

1 bdt frisk kørvel

3 stilke fransk estragon

½ dl god hvidvinseddike

salt og peber

saft af ½ citron

 

* Sådan laves Bearnaisesauce i blender:

Bearnaiseessens:

1. Hæld vineddiken i en lille gryde.

Tilsæt de finthakkede løg og halvdelen af de finthakkede krydderurter.

Lad blandingen koge under låg, til der kun er 1-2 spsk tilbage.

Lad blandingen køle godt af.

 

2. Smelt smørret ved svag varme.

Tag gryden fra varmen og lad smørret stå, til urenheder og salt er sunket til bunds.

 

3. Kom blommerne i blenderglasset.

Tilsæt 2 spsk vand og den inddampede krydderurteblanding.

Blend et øjeblik.

Hæld det klarede smør langsomt i, mens blenderen kører.

Undgå bundfaldet.

 

4. Kom lidt citronsaft i, og de resterende krydderurter.

Smag til med salt og peber, og eventuelt lidt mere citronsaft.

 

5. Hæld saucen fra blenderglasset over i en lille, tykbundet gryde.

Pisk godt over svag varme ved opvarmningen.

Saucen må ikke koge, så skiller den.

Bedst er det at varme den over vandbad. Server straks.

 

Tips: Bearnaiseessens kan købes færdig på flaske. Her kan 2 spsk bearnaiseessens erstatte den hjemmelavede.

Hvis saucen skiller under opvarmningen, kan den piskes sammen igen med en isterning. Dette skal ske meget hurtigt og under kraftig piskning.

 

Kold bearnaise:

Rør 1-2 spsk bearnaiseessens i 100 g mayonnaise og rør den grøn med friskhakket kørvel, persille og estragon. Lidt flødeskum eller cremefraiche kan røres i.

 

Grønsagsbearnaise:

100 g rodurter i terninger (fx persillerod, gulerod, selleri) og evt. 1 lille løg koges møre i ca. 3 dl lys suppe (fiskefond, kalv, fjerkræ eller grønsagssuppe) og blendes med 1 spsk smør, 1 spsk hakket estragon, kørvel og persille og 1 spsk god (sherry)vinaigre. Smag til med salt og peber.

 

Se flere opskrifter med Sauce  

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 8.687 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her