Logo

Brasekartofler - er en kunst

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brasekartofler - er en kunst

 
Den gode opskrift til at kunne lave gode gammeldags brasekartofler, der får tænderne til at løbe i vand. Og ikke kun i Efterårsferien, som jo også kaldes kartoffelferien.

 
Vejen mod de perfekte brasekartofler behøver ikke være svær, hvis man følger et par simple råd fra en kartoffelkyndig køkkenchef
Vi ved alle sammen, hvordan brasekartofler skal være, gyldne og sprøde, men det kniber ofte med at fremtrylle dem hjemme på komfuret. Enten bliver kartoflerne splattede indeni, eller også bliver de ikke sprøde udenpå, og måske sidder halvdelen af dem fast på panden.

Første trin på vejen mod vellykkede brasekartofler går ud på, at kartoflerne skal koges dagen før, de skal bruges, og når de er kølet af, er det ind i køleskabet med de hele kartofler. På den måde bliver kartofler mere faste og undgår at splatte ud.
Brug kartoffelsorten »Sava«, der er en rigtig efterårskartoffel.

 
Smør skal der til
Når tidspunktet for selve tilberedningen kommer, anbefales det at lade kartoflerne stege på en pande, hvor der lige er blevet stegt kød. For eksempel gør resten af fedtstoffet fra wienerschnitzler sig godt sammen med kartoflerne.
Med fedtstof menes der smør, som smagsmæssigt er det bedste.

Men inden kartoflerne, som skal skæres ud i skiver af 0,5-1 centimeter tykkelse, kommer på panden, er det et must, at panden er ordentlig varm. Og ved at anvende en tefal-pande undgår man i højere grad, at kartoflerne sætter sig fast.

Til to personer kræver det en smørklat på størrelse med en 10-paks cigaretæske sammen med de eventuelle rester fra kødet. Mængden af kartofler løber op i en håndfuld pr person.

For at sikre at alle skiverne bliver lige gode, er det meget vigtigt, at der ikke er for mange kartofler på panden. Skiverne bliver nemlig bløde, hvis de ligger oven på hinanden. I stedet skal de bredes ud over hele panden.

 
Et særligt kartoffeløre
Mens skiverne ligger pænt side om side skal blusset op på det højeste, og panden skal rystes godt, så de får på alle sider.
Undervejs krydres skiverne med salt og peber.
Efter seks-syv minutter skrues blusset ned, hvorefter kartoflerne skal have et minut, inden de er færdige.


Når de bliver gyldne og sprøde, er det tegn på, at de skal af komfuret. Det kan være en god ide at mærke på dem for at finde ud af om, de er tilpas sprøde.
En god kok kan høre på kartoflerne om, de er færdige. (kartoffel-øre).


Brasekartofler - er en kunst 
Håndelaget skal være i orden hos "kokken"


Brasekartofler - er en kunst 
En skål af de bedste brasede kartofler.  (se opskrift)


Brasekartofler - er en kunst 
Måske weekenden skulle byde på wienerschnitzel med det hele.

 
Se flere opskrifter med kartofler  

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.569 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her