Logo

Creme Ninon - fransk ærtesuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Creme Ninon - fransk ærtesuppe 


Creme Ninon er en yderst delikat suppe med ingredienser som grønne ærter, champagne og fløde. Server den som forret eller som aftensmad en kold vinteraften. Retten er hurtig at lave, hvis du har en hjemmelavet hønsefond klar.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

 
# Ingredienser
1 l god, hjemmelavet hønsefond
300 g fine, grønne ærter
1 smule sherry
1 smule citronsaft
1 smule salt
1 smule peber
2,5 dl fløde - laves til flødeskum
2 dl champagne

 
* Fremgangsmåde
Til denne ret kan det ikke nytte noget at bruge industriprodukter, man er nødt til at koge sin grundsuppe selv på en suppehøne, lidt kalveskank og de sædvanlige suppeurter og visk.
Suppen koges ned til den er kraftig og velsmagende, og 1 liter tages fra.
Ærterne bælges - eller posen klippes op – og 300 g ærter kommes i blenderen med halvdelen af suppen.
Blend grundigt og kom så resultatet ned i resten af suppen.
Smag til med citronsaft, sherry, salt og peber.
Varm suppen op til kogepunktet og hæld den så i en opvarmet terrin, som bæres ind på bordet. 
Det er vigtigt at blende suppen med ærterne så sent som muligt, da den ellers kan miste sin smukke grønne farve. 
Kom flødeskummet i suppen og rør forsigtigt rundt og afslut med champagnen.
Server straks og drik resten af champagnen til.

 
INFO: Crème Ninon er en suppe med en base af en kraftig puré af grønne ærter og tør champagne. Det er aromatiseret med citron og noget tørt sherry samt salt og peber. Lige inden servering toppes den med lidt flødeskum og champagne.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.679 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her