Logo

Escabeche af makrel - De bedste

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Escabeche af makrel - De bedste 

 
Her får du escabeche i 5 spændende udgaver. 4 med makrel og en med sardiner. Escabeche er en spansk tilberedning, hvor fisk tilberedes i en syrlig sauce.
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 30 min. 4 personer.

 
# Ingredienser
4 meget friske, små makrelfileter
4 spsk olie
1 nip chili
4 forårsløg inkl. det grønne
1 lille fennikel
3 peberfrugter (rød, gul og orange)
2 fed hvidløg
et stykke hel ingefær (20 g)
1½ dl hvidvinseddike
2 dl tør hvidvin
2 dl fiskefond
5 stilke timian
2 laurbærblade
salt og peber

 
* Tilberedning
Steg makrelfileterne et par minutter på skindsiden i 2 spsk olie.
Kødet skal stadig være en anelse råt i midten.
Krydr med salt, peber og chili.
Læg fileterne side om side i et ovnfast fad med skindsiden opad.
Trim forårsløgene, og skær dem i tynde skiver.
Fjern det yderste af fenniklen samt rodskiven.
Skær resten i tynde skiver.

 
Skræl peberfrugten, fjern frøene, og skær dem i tynde skiver.
Pil hvidløget, og skræl ingefæren. Hak begge dele.

 
Svits forårsløg og fennikel et par minutter i en stor sauterpande
med resten af olien, uden at det bliver brunt.
Hæld eddiken på efter ca. 5 min, og bring det i kog.
Tilsæt hvidvinen, bring i kog på ny, og tilsæt så fiskefond.
Tilsæt hvidløg, ingefær, timian og laurbær.
Smag til med salt og peber.
Bring i kog, skru ned for varmen, og lad det simre meget sagte 15 min.

 
Hæld den varme escabechesauce over makrelfileterne.
Køl af, og sæt dem på køl til næste dag.

 
Makrel med piperade
Svits 1 hakket løg i 2 spsk olie.
Tilsæt 4 hakkede fed hvidløg, 200 g rød peberfrugt i strimler,
200 g auberginetern, 400 g hakkede tomater og 1 tsk farin.
Lad det simre 30 min. Serveres til makrel.

 
Escabeche med sardiner
Udskift makrellen med samme mængde friske sardiner.

 
Makrel med hvidløg
Hak 3 fed hvidløg, sauter på en pande, og fordel det på makrelfileterne.

 
Makrel med sennep
Dæk de 4 makrelfileter med 60 g smeltet smør og saften af 1 citron.
Sautér 4 skalotteløg i tynde skiver med 2 dl tør hvidvin.
Tilsæt 200 g cremefraiche og 2 spsk sennep.
Fordel blandingen over makrellen, og
giv det 15 min i forvarmet ovn ved 230 °C

 
INFO: Piperade er en typisk gasconisk og baskisk ret tilberedt med løg, peberfrugt og tomater sauteret og smagt til med rød Espelette peber. Farverne afspejler tilfældigt farverne på det baskiske flag. Det kan serveres som hovedret eller som tilbehør.

 
Se alle de bedste opskrifter med  Makrel  Fisk  Tilbehør  Brød  Favoritter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.568 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her