Logo

Fettuccine i caponatastil

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fettuccine i caponatastil 

 
Caponata er en siciliensk aubergineret som serveres kold som en appetitvækker eller på salatblade som salat. Her er det lavet som en vegetariansk sauce til pasta.
Giver 4 portioner eller 8 appetitvækkere
 
# Ingredienser
1 mellem aubergine (ca 450 g)
1¼ tsk salt
3 mellemstore tomater (ca 450 g)
7 cl olie
1 lille grøn peberfrugt, skåret i strimler, fjern kerner og hinde
1 mellem løg, fint hakket
2 fed hvidløg, knust
7 cl af hver fyldte grønne oliven og rosiner
6 cl balsamisk eller rødvinseddike
2 spsk kapers (valgfrit)
1 knsp af hver knust kanel og sort peber
285 g spinat fettuccine, kogt og afdryppet
friske basilikum blade til pyntning

 
* Fremgangsmåde
1. Skyl auberginen. For at tilberede auberginen, skæres toppen og stilken af.
Skær auberginen i 6 mm tykke skiver med kokkekniven.
Places i en stor si over en skål; strø med 1 tsk salt.
Lad dem afdryppe i 1 time.

 
2. For at fjerne kernerne fra tomaterne, skæres de i halve.
Fjern stilken og kernerne; smid det ud.
Hak tomaterne fint.

 
3. Flyt ovnstativet til nederste position i ovnen.
Forvarm ovnen til 230 °C.
Placer aubergineskiverne i et lag på en bageplade; smør begge sider let med noget
af olien.

 
4. For at riste auberginestykkerne, bages i 10 min eller indtil de er let brune på bunden.
Vend stykkerne om med en tang; rist i yderligere 5 min eller indtil toppen er let brun og skiverne er blødgjort. Sæt til side.

 
5. Varm resterende olie i en gryde over mellem-høj varme.
Steg peberfrugterne under omrøring i den varme olie i ca 5 min eller indtil peberen bliver klar grøn.
Læg peberstrimlerne på en tallerken; sæt til side.

 
6. Tilsæt løg og hvidløg i den samme gryde; steg under omrøring i 5 min eller indtil løget er blødt. Tilsæt tomater, oliven, rosiner, eddike, kapers, kanel, sort peber og resterende ¼ tsk salt.
Steg indtil det meste væde er fordampet.

 
7. Skær de ristede aubergineskiver i kvarte; bland dem i tomatblandingen.
Tilsæt resterende peberfrugt, varm det igennem.
Server det over fettuccine. Pynt hvis det ønskes.


Fettuccine i caponatastil 
Trin 1: Skær aubergine i 6 mm tykke skiver.
Fettuccine i caponatastil

Trin 2: Fjern kernerne fra tomaterne.


Fettuccine i caponatastil 

Trin 4: Vend aubergineskiverne mens de bruner.

 
INFO: Caponata er en siciliansk ret bestående af hakket stegt aubergine og andre grønsager, krydret med olie, tomatsauce, selleri, oliven og kapers, i en sur-sød sauce. Talrige lokale varianter findes vedrørende ingredienserne ved at tilsætte gulerødder, paprika, kartofler, pinjekerner og rosiner.

 
Aubergine er tilgængelige hele året; højsæson august og september. Se efter faste auberginer med en glat skral og en ensartet farve. Undgå dem der er bløde, plettede eller har huller og ar. Sædvanligvis er de mindste auberginer de sødeste og mest møre. Auberginer stødes let.
Tag forsigtigt på dem og op bevar dem i stuetemperatur i op til 2 dage eller køl dem i plasticposer i op til 4 dage. Brug dem så hurtigt som muligt fordi auberginer bliver bitre med alderen.

 

Se alle de bedste opskrifter med Aubergine

 

Se alle de bedste salat-opskrifter Pasta

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 7.103 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her