Logo

Florentiner is

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Florentiner is

 
En isdessert er noget af det mest taknemlige, du kan vælge. Næsten alle - både store og små - holder af is, og den kan portions-anrettes eller serveres hel. Hvis isen så oveni købet er hjemmelavet, skal komplimenterne nok lyde.
Til 4-6 personer. Tilberedningstid: ½ time

 
# Ingredienser
½ portion nougat is (se opskrift
½ portion mokka is (se opskrift
50 g mandler
85 g (1 dl) melis
25 g hasselnødder til pynt
2 dl piskefløde

evt. florentinerkager

 
* Fremgangsmåde
1. Hæld mandlerne over med kogende vand og smut dem (dvs. gnid skindet af dem).
Hak dem groft.

 
2. Smelt sukkeret på en tør pande.
Når det er lysebrunt, tilsættes mandlerne.

Rør med en træ-grydeske og hæld massen over på en oliesmurt bageplade.
Knus nougat'en fint, når den er kold.

 
3. Fordel isen i høje glas, enten i kugler eller firkanter, med den knuste nougat imellem.

 
4. Pynt med flødeskumstoppe og et drys hakkede nødder.

 
5. Giv florentinere (nøddekager med chokoladeovertræk) til.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.573 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her