Logo

Frisk skaldyrs- og pastasalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frisk skaldyrs- og pastasalat 

 
Denne pastasalat med skaldyr er rigtig god til en festmiddag, som en del af en buffet (portionsanrettet), til frokost eller bare en god og sund hverdagsret, måske for naboen.
Giver 6 portioner

 
# Ingredienser
18-36 østers
salt
1800 g blåmuslinger
675 g små blæksprutter
225 g linguine pasta
olie
6 cl friskpresset citronsaft
2 fed hvidløg, knust (se teknik nederst)
1 knivspids peber
1 rødløg i tynde skiver og delt i ringe til pynt
50 g finthakket persille til pynt

 
* Fremgangsmåde
1. Smid de muslinger ud, som åbner sig når du banker på dem med fingrene.
For at rengøre muslinger, skrubbes de med en stiv børste under koldt rindende vand.
For at fjerne "skægget", trækkes trådende fra skallen med fingrene.
Læg dem i blød i en blanding af 70 g salt til 4,5 l vand i 20 min.
Hæld vandet fra; gentag 2 gange mere.

 
2. For at rengøre hver blæksprutte holdes kroppen fast i den ene hånd.
Grib fat i hovedet med den anden hånd; træk i hovedet og drej forsigtigt fra side til side
(hoved og kroppens indhold skal fjernes i et stykke).
Sæt den rørformede kropssæk til side.
Skær fangearmene fra hovedet. Sæt dem til side.
Smid hovedet og kroppens indhold ud.

 
3. Hold fast ved spidsen af den skarpe, tynde, klare brusk som stikker frem fra kroppen.
Træk ud og smid væk.
Skyl blæksprutten under koldt rindende vand.
Fjern den yderste plettede hinde som dækker kropssækken og finnerne.
Fjern finnerne på siden; sæt dem til side.
Skyl indersiden af blæksprutten grundigt under rindende vand.
Gentag med resten af blæksprutterne.

 
4. Skær blæksprutten over i 6 mm ringe.
Hak fangearmene og finnerne fint.
(Ringe, finner og resterende fangearme er alle spiselige dele).
Tør stykkerne med papirhåndklæder.

 
5. For at dampe østers og muslinger hældes 2,5 dl vand i en stor gryde.
Bringes i kog over høj varme.
Tilsæt østers og muslinger.
Læg låg på gryden; skru ned til lav varme.
Damp i 5-7 min. indtil østers og muslinger åbner sig.
Tages op af gryden med en hulske.
Fjern alle østers og muslinger som forbliver lukkede.

 
6. Imens koges pastaen efter pakkens anvisninger.
Afdryppes i en si.
Kommes i en stor skål og 2 spsk olie vendes i.

 
7. Dæk bunden af en stegegryde med olie.
Varm op over mellem varme; tilsæt blæksprutterne.
Kog under omrøring i 2 min indtil blæksprutterne er uigennemsigtige.
Kom blæksprutterne i en stor glasskål.
Tilsæt pasta, muslinger og østers.

 
8. Bland 12 cl olie, citronsaft, hvidløg, ½ tsk salt og peber i en lille skål.
Rør det godt.
Hæld det over salaten; vend det forsigtigt så det dækker.

 
9. Dæk til og køl det i mindst 3 timer.
Krydder med citronsaft, salt og peber hvis det er nødvendigt.
Pynt hvis det ønskes


Frisk skaldyrs- og pastasalat 

Trin 1: Fjern "skægget" fra muslingerne


Frisk skaldyrs- og pastasalat 

Trin 2: Fjern hovedet fra blæksprutterne


Frisk skaldyrs- og pastasalat 
Trin 3: Fjern yderste hinde fra blæksprutterne


Frisk skaldyrs- og pastasalat 
Trin 4: Skær blæksprutten i ringe

 
Frisk skaldyrs- og pastasalat


Trin 7: Tag kogte blæksprutter op fra stegegryden.


Frisk skaldyrs- og pastasalat 

Knus hvidløg for at fjerne hinde.  

 

Se alle de bedste opskrifter med Skaldyr

 

Se alle de bedste opskrifter med Pasta

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4.091 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Takeaway
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her