Logo

Friturestegt kylling med champignonstuvning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Friturestegt kylling med champignonstuvning

 
Mange retter tilberedes med udskåret fjerkræ. Kyllinger forhandles frosne i pakker med over/år, underlår eller kyllingebryst. Retten er et sikkert hit
På det lille foto herunder vises hvordan en kylling udskæres, Se Partering af fjerkræ HER
Til 4 personer. Tilberedningstid: 20 min. Stegetid: ca 10 min. Ikke fryseegnet

 
# Ingredienser
2 små kyllinger å 800 g eller
2 pakker over- eller underlår à 300 g

 
Dej:
150 g mel (2½ dl)
3 spsk olie

1 æg
½ tsk salt
2 dl vand eller øl


Til fritering:
1½ l olie fx majsolie eller rapsolie

 
* Tilberedning
1. Rør olie, æg, salt og vand eller øl i melet til en klumpfri dej.
Lad dejen hvile en halv time.
Rør af og til i dejen, den skal have konsistens som pandekagedej.
Hvis den er for tyk, må der tilsættes mere vand eller øl.

 
2. Del du istandgjorte kyllinger i portionsstykker eller optø frosne portionsstykker.

 
3. Opvarm olie til 175 °C
Prøv med en lille franskbrødsterning uden skorpe
i olien. Når olien bruser op omkring det i løbet af 1 minut, har olien den rette temperatur.

 
4. Dyp kyllingestykkerne i dejen og kom dem derefter direkte i den varme olie.
Friter kun 2-4 stykker ad gangen i 8-10 min.

 
5. Tag stykkerne op efterhånden som du er færdigstegte og læg dem på fedtsugende papir.
Drys dem med lidt salt.

 
6. Server kyllingestykkerne nystegte med flûtes og en grøn salat eller med en varm champignonstuvning, som vist på foto.


Friturestegt kylling med champignonstuvning 

Kylling i portionsstykker

 
Champignonstuvning
Til 4 personer. Tilberedningstid: 20 min. Stegetid: 4-5 min. Ikke fryseegnet

 
# Ingredienser
250 g champignon
smør
hvedemel
mælk og fløde
salt og peber

 
* Tilberedning
1. Rens champignonerne og skær rod skiven af.
Skær dem derefter i skiver.

 
2. Lad smørret blive gyldent i en gryde og svits champignonerne heri.
Rør melet i og spæd med mælk og fløde.
Lad det koge sammen 5 min.

 
3. Smag stuvningen til med salt og peber og server den til kyllingestykkerne.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.102 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Takeaway
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her