Logo

Fyld til fjerkræ med pølse og majsbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fyld til fjerkræ med pølse og majsbrød 

 
Her får du en nem opskrift på fyld til fjerkræ, fx kalkun. Det er en rigtig god idé at stoppe hele fjerkræ med noget lækkert fyld når det skal steges i hel stand
Giver 3 liter fyld

 
# Ingredienser
1 portion Majsbrød daggammel (se nedenfor)
225 g svinekødspølse (almindelig eller krydret)
115 g smør eller margarine
2 mellemstore løg, hakkede (se teknik HER)
2 fed hvidløg, hakkede
2 tsk tørret salvie
1 tsk fjerkrækrydderi
1,7 til 3 dl kyllinge- eller hønsebouillon
Salvieblade til pynt

 
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til 180 °C.
Majsbrødet smuldres groft. Der skal smuldres nok til at fylde 1½ kg.
Fordeles jævnt over en rouladeform på 35 x 25 cm.
Bages 20 til 25 min eller indtil det er tørt.

 
2. Brun pølserne i en stor stegegryde over mellemhøj varme indtil de ikke længere er lyserøde, og rør for at smuldre pølsekødet.
Lad pølserne dryppe af på køkkenrulle; sæt til side:
Tør stegegryden af med en køkkenrulle for at fjerne fedtstoffet.

 
3. Smelt smørret i den samme stegegryde over mellemhøj varme indtil det skummer.
Steg løg og hvidløg i smør i 10 min indtil løgene er bløde.
Tilsæt salvie og fjerkrækrydderi; koges 1 minut til.

 
4. Bland majsbrødkrummerne, pølse- og løgblandingen i en stor skål.

 
5. Hvis fyldet skal bruges i en kalkun, dryppes 1,7 dl bouillon over fyldet; rystes let indtil det er jævnt fordelt.
Fyld kroppens og halsens udhulninger løst med fyldet. Fyldet kan forberedes 1 dag før brug.
Fyldet skal ikke kommes i kalkunen indtil lige før du er klar til at stege den.
Steges ifølge de vejledninger der er givet i Stegt kalkun med pandesauce eller ifølge instruktionerne for stegning af kalkunen.

 
6. Hvis fyldet skal tilberedes separat, dryppes der 3 dl kødkraft over fyldet; rystes let indtil det er jævnt fordelt.
Lægges over i en 3-liters gryde.

 
7. På dette tidspunkt kan pølse-majsbrødsfyldet tildækkes og opbevares i køleskab 1 dag før det skal bruges.

 
8. Forvarm ovnen til 180 °C.

 
9. Bages 45 min (55 til 60 min hvis det har stået i køleskab) eller indtil det er gennemvarmt.
For at få tørt fyld tages låget af de sidste 15 min af bagetiden.

 
Majsbrød
# Giver 450 g majsbrødskrummer
3 dl gult majsmel
105 g hvedemel
2 spsk sukker
1 tsk bagepulver
¾ tsk salt
1 æg
2 dl mælk
3 spsk smør eller margarine, smeltet og afkølet
*
1. Forvarm ovnen til 220 °C.
Smør en firkantet bradepande på 23 cm; sæt til side.

 
2. Bland majsmel, mel, sukker, bagepulver og salt i en mellemstor skål.
Bland æg, mælk og smør i en 1-liters målekande; hæld det over i majsmel-blandingen.
Omrøres indtil de tørre ingredienser er blevet fugtet.
Hældes over i den forberedte bradepande.

 
3. Bages 20 til 25 min eller indtil det er gyldenbrunt og en tandstikker af træ kommer ud ren når den bliver stukket ind i midten.
Afkøles fuldstændigt på en bagerist.

 
4. Majsbrød kan tilberedes op til 2 dage før det bliver brugt som fyld.
Tildækkes; lad det stå i stuetemperatur.


Fyld til fjerkræ med pølse og majsbrød 
Trin 1. Sådan fordeles majsbrødskrummerne på panden.


Fyld til fjerkræ med pølse og majsbrød 

Trin 2. Sådan smuldres pølserne i stykker.


Fyld til fjerkræ med pølse og majsbrød 

Trin 5. Sådan fyldes en kalkun.


Fyld til fjerkræ med pølse og majsbrød 

Majsbrød. Trin 2. Sådan tilsættes mælkeblandingen de tørre ingredienser.


Fyld til fjerkræ med pølse og majsbrød 

Majsbrød. Trin 3. Sådan tjekkes om majsbrødet er bagt med en tandstikker af træ.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kalkun

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.374 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her