Logo

Fyldt poulard

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fyldt poulard

 
En poulard er ofte lige i underkanten til 4 personer, men hvis fuglen fyldes med en god fars, strækker den lidt bedre. Fyldet i denne poulard er med birkes, den kan erstattes af champignon- eller grønsagsfyld. Poularden kan udbenes inden den fyldes, se forklaringen hertil HER.
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca ½ time. Stegetid: 1¼ time. Ikke fryseegnet.

 
# Ingredienser
1 poulard på 1200-1500 g
salt og peber

3 spsk smør
2 spsk olie

 
Fyld:
50 g røget bacon
hjerte, lever og kråse fra poularden

2 skiver franskbrød uden skorpe
1 dl mælk
1 stort æg

4-5 spsk birkes
salt og peber

 
* Tilberedning
1. Gnid den istandgjorte poulard indvendigt med salt og peber.

 
2. Skær bacon i små tern og hak fugleindmaden fint.
Rist baconterningerne på en pande eller i gryde og rist derefter den hakkede fugleindmad heri.
Tag gryden fra varmen og lad det svale.

 
3. Læg brødskiverne i mælken nogle minutter.
Rør den derefter sammen med bacon-indmads-blandingen.
Rør derefter æg og birkes i. Krydr med salt og peber.


4. Kom fyldet i poularden og sy for åbningen med bomuldsgarn eller luk med kødpinde, se trinbilleder herunder.

 
5. Brun poularden på alle sider i smør og olie i en gryde.
Læg den derefter i et ovnfast fad og drys den med salt og peber.
Steg poularden i ovnen ved 225 °C i 1¼ time.
Dryp den jævnligt med bruningsskyen fra gryden.

 
6. Del poularden i fire dele ved serveringen og giv stegeskyen til sammen med kogte kartofler eller ris samt en god blandet salat.

 
Variation:
I stedet for birkes kan fyldet tilsættes 2-3 skivede løg samt 250 g skivede champignon.
Eller der kan tilsættes 1-2 fintsnittede porrer, og 1-2 fintsnittede blegselleri.


Til begge variationsforslag skal fyldet snurre få minutter i smør inden det blandes med du øvrige ingredienser.

 
Fyldt poulard


Fyldt poulard 

1. Kom det færdige fyld i poularden.
Beregn plads til at fyldet kan udvide sig under stegningen.


Fyldt poulard 

2. Luk åbningen med kødnåle eller tandstikkere og sno bomuldsgarn omkring.
Åbningen kan også syes til med garnet.

 
Se alle opskrifter på fjerkræ HER
Se Partering af fjerkræ HER

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.797 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Takeaway
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her