Logo

Ganache - chokoladecreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Ganache – chokoladecreme

 

Ganache er en blød chokoladecreme som blandt andet bruges i kager eller til marcipan. Læs her, hvordan du laver en lækker chokoladecreme som vil stå godt til dine desserter.

Tilberedningstiden for ganachen er ca 3¼ timer. Heraf er arbejdstiden ca 15 minutter.

 

# Ingredienser til ganache:

200 g chokolade – mørk, lys eller hvid

½ l piskefløde

evt. 3 dl cognac

*

 

Sådan laver du ganache

Start med at hakke chokoladen og smelt den i fløden.

Lad massen koge i 2 min.

Sæt massen koldt i minimum 3 timer.

Efter 3 timer piskes cremen med en mikser, til den er luftig.

Tilsæt så cognac, hvis det ønskes og lad den køle af.

Og så er din chokoladecreme klar til brug.

 

Tips til ganache

Ganache er en blød chokoladecreme som blandt andet bruges i desserter. Du kan lave ganachen med både lys, mørk eller hvid chokolade (eller endda en blanding). Lad valget af chokolade afhænge af smag og hvad du skal bruge ganachen til. Hvis du skal lave marcipandesserter, vil vi anbefale mørk chokolade, men lys chokolade kan bestemt også gå an. Og husk, at du ikke behøver at tilsætte cognac, det giver blot cremen lidt ekstra smag, men kan altså udelades eller erstattes med anden alkohol.

 

Prøv fx vores ganache i en marcipanroulade med ganache.

Du finder opskriften på marcipanroulade her.

Samme sted kan du også finde opskriften på hjemmelavede påskeæg, som også laves med ganache og marcipan.

Chokoladecremen kan også bruges på muffins, som fyld i chokoladeskaller eller på toppen af en kage som en slags glasur.

 

Husk at gå i gang i god tid, hvis du skal lave sådanne chokoladecremer, da cremen jo skal køle i længere tid. Vær dog varsom med at køle cremen i for lang tid, da du godt kan risikere at cremen bliver for tyk og dermed svær at sprede over fx en kage. Dette problem afhjælpes dog som regel nemt ved at piske cremen efter afkøling.

Velbekomme, og god fornøjelse med din chokoladecreme og desserter.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 702 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Marcipanroulade med ganache og påskeægHvis du vil have en opskrift på en snack eller dessert så prøv vores opskrift på...
• Mini-kiksekagerDette er mere et stykke konfekt end en kage. Den lækre mini-kiksekage passer godt til en...
• Kager fra fremmede køkkener - gode opskrifterEn ægte savarin er en lækkerbisken af de helt store, hvad enten du serverer den som...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!