Logo

Gastronomi - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Gastronomi - info 


Gastronomi er læren om den højere kogekunst, hvor madlavning ophøjes fra et håndværk til en kunst i harmoniske og æstetiske måltider.

 

Forfatteren Mogens Brandt arbejdede for kendskabet til især fransk gastronomi i en 1960'erne, hvor dansk kogekunst var standardiseret og uinspireret. En række selskaber som Chaîne des Rôtisseurs og Société Gastronomique Française virker i Mogens Brandts ånd.

 

En kunstner og kunstkender, der arbejder med mad og vin på højt niveau, kaldes en gastronom. Etymologisk kommer ordet gastronomi fra det oldgræske gastros ("mave"), og nomos ("regel" eller "lov").

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 253 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Tortellini - infoTortellini er ringformet pasta, nogle gange også beskrevet som "navleformet", og deres...
• Crêpe eller crepe - infoCrêpe eller crepe er en tynd pandekage. Ordet har oprindelse i Frankrig. Crêpe bliver...
• Bresaola - infoBresaola er den italienske variant af lufttørret saltet oksefilet, som har modnet i 2-3...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!