Logo

Gazpacho, spansk grønsagssuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Gazpacho, spansk grønsagssuppe

 

Når vejrguderne er med os og solen skinner fra en skyfri himmel, så melder tørsten sig. Den kan man blandt andet slukke ved at servere en læskende, kold suppe til forret.

Til 4 personer. Tilberedningstid: 15 min. Køletid: mindst 2 timer

 

# Ingredienser

1 salatagurk

3 store modne tomater
1 stort løg

1 grøn peberfrugt
2-3 fed hvidløg

3 dl franskbrødskrummer

5 dl vand

3 spsk rødvinseddike
3 spsk oliven- eller anden olie

salt, peber fra kværn

Tilbehør:

1 finthakket løg

1 finthakket grøn peberfrugt

¼ hakket salatagurk

2 dl franskbrødsterninger
evt. persille eller andet kryddergrønt

 

* Fremgangsmåde

1. Skræl agurken. Del tomaterne, tryk kernerne ud.

Pil løget og rens peberfrugten.

 

2. Hak alle fire dele og læg dem i en stor skål.

Pres hvidløgsfeddene ud over.

 

3. Bland det med franskbrødskrummen, der skal plukkes i meget små stykker.

Rør vand og eddike i, derefter tilsættes olien.
Drys kraftigt med salt og peber.

 

4. Kør blandingen til mos i en blender eller gnid den gennem en meget fin sigte.

Tilsæt evt. mere vand, hvis suppen er for tyk.

 

5. Dæk skålen til og stil gazpacho'en i køleskabet i mindst 2 timer.

 

6. Arranger tilbehøret i små skåle.
Franskbrødsterningerne skal IKKE ristes.

Lad grønsagerne stå overdækket i køleskabet. De skal være sprøde, når du drysser dem i suppen.

 

7. Gazpacho skal smage syrligt og krydret.

Man kan evt. drysse med hakket kryddergrønt, men det hører egentlig ikke retten til.

Server den i kolde skåle. Hver især forsyner sig med tilbehør.

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,

 Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

 

Se alle opskrifter på suppe HER

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 167 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• RodfrugtlasagneMættende grønsagsret, som kan serveres for sig selv eller som lækkert tilbehør til...
• KarrygulerødderDe traditionelle, danske gulerødder viser sig her fra en ny side: med karry og mango - Du...
• GrønsagsterrineNem og sund ret fra Kogebog.dk - gode opskrifter til hele familiens livretter. Få gode...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!