Logo

Ghee - Klaret smør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ghee - Klaret smør 

 
Klaret smør er helt enkelt smør uden vand og tørstof. Klaret smør tåler højere temperaturer ved stegning, da vand og tørstof er fjernet. Klaret smør bruges oftest til stegning eller i saucer som fx bearnaise og hollandaise.
30 min

 
# Ingredienser
usaltet smør

 
* Tilberedning
Kom smørret i en lille, tykbundet gryde og smelt det ved svag varme i ca. 25 min.
Rør ikke i smørret undervejs, da vand og tørstof skal synke til bunds.
Lad smørret køle let af.
Hæld forsigtigt det klarede smør over i en beholder - uden at bundfaldet kommer med.
Brug evt. en ske til at få det sidste smør med.
Opbevar det klarede smør på køl.

 
Ghee er en type klaret smør, som er vigtig i indisk, pakistansk og egyptisk madlavning. Ghee fremstilles ved at opvarme usaltet smør ved meget lav varme, hvorefter smørret deler sig i proteiner, hovedsageligt kasein, og rent smørfedt. Det rene smørfedt tages fra og bliver i fast tilstand til ghee.

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 861 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her