Logo

Græskar i cocotte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Græskar i cocotte 

 

# Ingredienser til Græskar i cocotte:

500 g græskar (gerne 1 helt)

1 løg

1 fed hvidløg

2,5 dl grønsagsbouillon

10-15 friske basilikumblade

salt og peber

1 spsk smør

olie til formene

4 små portionsforme (cocotter)

*

Sådan laves Græskar i cocotte:

1. Flæk græskarret på den lange led og fjern kernerne.

 
2. Pil løget og hak det groft.
Kom det sammen med hvidløg og bouillon i en pande med høje sider (sauterpande) eller i en lav gryde med flad bund.
Lad det koge op.

 
3. Læg græskarstykkerne med skallen nedad i panden (gryden), læg låg på og lad dem koge møre ved svag varme.
Det tager ca. 20 min.

 
4. Tag græskarstykkerne op med en hulske og lad dem køle lidt af, før kødet løsnes fra skallen.
Skær det i små tern og krydr med salt, peber og fint klippede basilikumblade.
Smør formene med olie og fordel græskarstykkerne heri.
Pres det let sammen.

 
5. Kog bouillonen ind til ca. halvdelen og si den over i en mindre gryde.
Pisk smørret i og hold den varm på lille blus.
6. Stil formene i sauterpanden (gryden), kom lidt vand i bunden og varm formene ved svag varme, til græskarret er gennemvarmt.

 
Servering:
7. Server græskarret i cocotterne eller vend dem ud på tallerkener og hæld lidt bouillon ved.

 
Tips: Græskar i cocotte egner sig som tilbehør til næsten alle kød- eller fiskeretter.
Auberginer og courgetter kan tilberedes på samme måde.
Courgetter behøver ikke skrælles.

 
Se flere opskrifter med Græskar
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.499 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her