Logo

Grønkål og feta håndtærter i airfryer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønkål og feta håndtærter i airfryer 

 

Hjertesund olie bliver penslet mellem lagene af flaget filodej, der bliver viklet rundt om grønkål eller spinat og feta til en spanakopita-inspireret snack, du kan lave på mindre end 10 min i din airfryer.

18 portioner. Forberedelsestid: 15 min. Samlet tid: 25 min. Kalorier pr portion: 68

 
# Ingredienser
1 pakke frossen hakket grønkål eller spinat, (300 g) optøet og presset tør
1 spidskål, finthakket
2 spsk hakket frisk dild
1 tsk fintrevet citronskal
½ tsk tørret oregano
½ tsk salt
¼ tsk knuste chiliflager
¼ tsk friskkværnet sort peber
¼ tsk hvidløgs pulver
¼ kop olie, delt
6 ark frossen filodej (hvert ark ca. 30x50 cm),
optøet i henhold til pakkens instruktioner
1 kop smuldret fetaost (ca. 120 g)

 
* Tilberedning
1. Bland grønkål, spidskål, dild, citronskal, oregano, salt, chiliflager,
sort peber, hvidløgspulver og 1 spsk olie i en mellemstor skål.

 
2. Dæk filodej med et let fugtigt køkkenrulle.
Tag 1 filoplade og anbring på en ren arbejdsflade.
Pensl let eller spray over det hele med olie, og top med endnu et stykke filo.
Pensl let det andet ark filo over det hele med mere olie.
Skær lagdelt filoplade på tværs i 6 lange strimler (ca. 30x7 cm hver).

 
3. Placer 1 stor spiseskefuld grønkålsblanding på hjørnet nærmest dig på en strimmel filo.
Fold hjørnet over grønkålsblandingen for at lave en trekant, og fortsæt derefter med at folde, indtil hele filostrimlen er foldet helt over grønkålsblandingen.
Se illustration nedenfor.

 
Overfør fyldte filo til en bageplade og dæk med et let fugtigt køkkenrulle.
Gentag med det resterende fyld og filo.
Pensl/spray ydersiden olie.

 
4. Læg nu 4 til 6 tærter i en airfryer-kurv med jævne mellemrum og
pas på ikke at overfylde.
Kog ved 190 °C i 6 til 8 min, vend halvvejs igennem, indtil de er gyldne og sprøde.
Gentag med de resterende tærter. Serveres lun eller ved stuetemperatur.

 
Grønkål og feta håndtærter i airfryer 
Rør evt lyse rosiner i for at give kagerne en sød kant, eller tilsæt pinjekerner for et fancy twist.
Pak evt. rester af filodej tæt ind i plastfolie og stil dem på køl i op til 1 uge.
Brug evt. ekstra plader til at lave baklava.

 
Se alle de bedste opskrifter med Airfryer
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 121 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her