Logo

Gratinerede Maultaschen - dumplings

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gratinerede Maultaschen - dumplings 

 
Italien er foran, hvad pastavariationer angår. Men prøv alligevel denne sydtyske opskrift på "Maultaschen", som er en slags store ravioli eller dumplings.
Til 2 personer. 💖 Er du alene så halvér ingredienserne.  Tilberedning: 30 min.

 
# Ingredienser
300 g løg
2 spsk smør
1 spsk olie
salt, peber og lidt muskat
400 g friske ravioli (fra køledisken} - eller 8 schwabische Maultaschen (a 50 g)
60 g reven emmentaler
2 spsk klippet purløg
 
* Tilberedning
1. 300 g løg pilles, halveres og skæres i halve ringe.
Steg løgene gyldenbrune ved middel varme i 2 spsk smør og 1 spsk olie.
Der krydres med salt, peber og lidt muskat.
400 g friske ravioli eller 8 Maultaschen, tilberedes efter anvisningen på pakken.

 
2. Halvdelen af løgene fordeles i 2 ildfaste forme (à ca 15x15 cm).
Raviolierne og resten af løgene fordeles ovenover.
Strø 60 g reven emmentaler over.
Gratiner retten i 10 min i den forvarmede ovn på 2. rille. fra oven ved 220 °C (varmluft 200 °C)
Drys 2 spsk klippet purløg over ved serveringen.

 
Energi pr. portion: 26 g protein, 45 g fedt, 61 g kulhydrat = 756 kcal (3164 kJ)

 
Maultaschen – ravioli fra Schwaben
Der er mange historier om, hvordan retten maultaschen fra Schwaben er opstået. Én går ud på, at cisterciensermunkene i Kloster Maulbronn (heraf navnet maultasche) ikke ville give afkald på kød i fastetiden. Derfor skjulte de den forbudte spise for herskerens øjne i et dejomslag. Det medførte også, at maultasche i folkemunde fik tilnavnet "Herrgottsb’scheißerle" (omtrent: Guds-snyderiet).

 
Maultasche eller dumplings er en bred klassificering for en madret, der består af stykker dej pakket omkring en fyldning eller af dej uden fyldning. Dejen kan være baseret på brød, mel eller kartofler og kan fyldes med kød, fisk, ost, grønsager, frugt eller slik.

 
Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.698 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her