Logo

Gratineret julesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Gratineret julesalat

 
Gratineret julesalat er en klassisk belgisk ret, som vor mor lavede den i 80'erne og 90'erne, som er nemt at lave og smager superlækkert.
Til 4 personer. Tilberedningstid: 20 min. Gratineringstid: ca 10 min. Ikke fryseegnet.

 
# Ingredienser
8 små stk. julesalat
8 skiver mager røget skinke
3 spsk smør

2 spsk hvedemel
3 dl mælk
1 spsk citronsaft
salt, peber

1 dl reven ost
 
* Tilberedning
1. Skær rodskiven af julesalaten.
Kog dem i letsaltet vand i 5 min.
Tag dem op og lad dem dryppe godt af.

 
2. Rul en skive skinke om hver julesalat.

 
3. Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med melet.
Spæd med mælken.
Lad stuvningen koge nogle minutter.
Tænd for ovnen på 250 °C.

 
4. Smag stuvningen til med citronsaft, salt og peber.

 
5. Læg skinkerullerne i et ovnfast fad.
Hæld stuvningen over og drys den revne ost på.

 
6. Gratiner i 10 min. eller til retten har fået farve.
Server groft brød eller løse ris til.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

 
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.960 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her