Logo

Grove flûtes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grove flûtes

 
Det er folkene i Middelhavslandene, der har lært os at spise brød til varm mad og til vin. Og flûte med den sprøde skorpe og den fine, hvide krumme.
3 stk. Hævetid: 1½ time. Bagetid: 15 min.

 
# Ingredienser
25 g gær
3 dl kærnemælk
1 spsk salt
2 spsk olie

200 g (3½ dl) fuldkornsmel
300 g (5 dl) hvedemel

 
* Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud i kærnemælken, der skal have stuetemperatur.
Til sæt salt, olie og melet, lidt ad gangen.
Dejen må ikke blive for stiv.
Ælt den grundigt igennem, så den er jævn og glat.

 
2. Stil den til hævning, tildækket, på et lunt sted i 1 time.

 
3. Ælt dejen igen og form den til tre lange, tynde brød (ikke helt så lange, som de ægte flûtes).
Læg dem på en smurt bageplade og lad dem efterhæve i ½ time.

 
4. Rids dem med et barberblad.
Derefter skal de pensles med vand og evt. drysses med groft mel.

 
5. Bag de grove flûtes i en varm ovn ved 225 °C i ca 15 min.
Pladen skal stå midt i ovnen.
Lad dem køle af på bageristen.

 
6. Grove flûtes smager især godt til vintersupper og kraftige gryderetter.

 
Tips: Vil du krydre dine grove flûtes kan dejen tilsættes 2 fed presset hvidløg og 2 spsk klippet karse eller purløg.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.143 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her