Logo

Hønsekødsbouillon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Hønsekødsbouillon

 
Efter sining er suppen klar til at anvendes i lyse, især jævnede supper samt til lyse saucer, der anvendes til fjerkræ. Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv.
Portion: ca 2 liter. Tilberedningstid: ca 4 timer

 
# Ingredienser
1 suppehøne med kråse, vinger og hals
2 gulerødder
2 porrer

1 lille persillerod
1 bouquet garni

2 fed hvidløg
lidt hele tørrede nelliker
2½ liter vand
salt

 
* Fremgangsmåde
1. Kom med kråse, vinger og hals i en stor gryde.
Hæld 2½ l koldt vand over og bring det i kog.

 
2. Skum suppen grundigt med en hulske.
Tilsæt salt (2-3 tsk).

 
3. Rens grønsagerne, skær dem i kvarte og resten et par gange over.
Læg det i gryden sammen med krydderbuketten
Bring suppen i kog.

 
4. Skru ned for varmen og lad suppen simre under låg i 3-4 timer, til kødet falder fra benene.
Tag hønen op og fjern alt skind og ben.
Brug kødet som fyld i supper og saucer eller som selvstændig ret.

 
5. Si suppen gennem en fin sigte eller et ostelærred.
Smag den eventuelt til med mere salt.
Lad suppen køle.
Hvis man ønsker det, kan fedtet fjernes, når det er blevet koldt og har lagt sig som et stift lag over suppen.


Hønsekødsbouillon 

1. Den færdigkogte bouillon sies gennem et ostelærred eller et kaffefilter.
Læg det i et dørslag eller en stor sigte.


Hønsekødsbouillon 

2. Fedt på suppen kan fjernes med et dobbelt stykke køkkenrulle.
På en afkølet suppe kan det stive fedt/åg nemt løftes af.


Hønsekødsbouillon 

3. Bouillon uden fedt kan fryses ned i fryseplastposer, i plastkartoner eller enkeltfryses i isterningbakken.

 
Klaring af supper
En meget fin bouillon helt uden urenheder får man kun, hvis man »klarer« den.
Det gøres således:
Hæld den fedtfri bouillon i en gryde.
Pisk to æggehvider let sammen (ikke til skum!), tilsæt 1-2 skyllede, tørrede og knuste æggeskaller.
Kom det i bouillonen, der bringes i kog, mens der piskes.
Læg låg på og tag gryden fra varmen.

Lad den stå ca 15 min.
Hæld bouillonen gennem et ostelærred eller et kaffefilter.
Nu er den helt klar.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.619 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her