Logo

Hurtig svampesuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hurtig svampesuppe 


En fornem indledning til næsten enhver menu, men også som selvstændig ret er den en nydelse. En virkelig lækker og fyldig svampesuppe som er hurtig og nem at lave og ikke mindst smager helt fantastiske - få opskrift her.

Til 4 portioner. Tilberedning: 30 min.

 
# Ingredienser
10 g tørrede rørhatte
300 g blandede svampe (fx champignoner og rørhatte)
2 spsk smør
1 fed hvidløg, presset
½ l grønsagsbouillon
5 spsk hakket persille
1½ dl piskefløde.
salt, peber, 1-2 tsk citronsaft og muskat
100 g rørhatte eller champignon

 
* Tilberedning
1. 10 g tørrede rørhatte lægges i blød i 10 minutter i 2 dl varmt vand.
300 g blandede svampe (fx champignoner og rørhatte) gøres i stand og skæres i stykker.
De steges let i 2 spsk smør sammen med 1 presset hvidløgsfed.
Drys med salt og peber.
Rørhattene tilsættes sammen med det vand, de lå i blød i, og ½ l grønsagsbouillon.
Det bringes i kog og koger derpå under låg i 10 min.
3 spsk hakket persille tilsættes, og det pureres med stavblenderen.

 
2. Bring suppen i kog på ny med 1½ dl piskefløde.
Smag til med salt, peber, 1-2 tsk citronsaft og muskat.
100 g istandgjorte rørhatte (eller champignoner) skæres i tynde skiver.
Suppen anrettes med svampeskiverne og 2 spsk hakket persille.

 
Energi pr. portion: 5 g protein, 18 g fedt, 3 g kulhydrater. = 192 kcal (806 kJ)

 
Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.186 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her