Logo

Jomfruhummere, marinerede, gratinerede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jomfruhummere, marinerede, gratinerede 

 
Forret. Arbejdstid: ca 30 min. Kogetid: 7-9 min. Marinering: ca 2 timer. Gratinering: 4-6 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Jomfruhummere, marinerede, gratinerede:
12-16 friske jomfruhummere

 
Marinade:
1 spsk olie
1 spsk citronsaft
3 spsk tør hvidvin
1 tsk oregano
¼ tsk salt

 
Gratinering:
ca 1 dl rasp
ca 1 dl reven parmesanost
1 bdt dild
1 fed hvidløg
1-1½ spsk olie
Ovnfast fad
*
Sådan laves Jomfruhummere, marinerede, gratinerede:
1. Skyl jomfruhummerne i koldt vand.
Kog vand og salt sammen og læg jomfruhummerne i.
Kog jomfruhummerne i ca 3 min.
Tag gryden fra varmen og lad dem hvile 4-6 min. i lagen.

 
2. Tag jomfruhummerne op og skær dem igennem på langs med en skarp kniv.
Fjern mavesækken, som sidder bag ved hovedet.
Fjern også tarmen, den mørke streng, som går ned gennem halen.
Læg jomfruhummerne i et ovnfast fad med kødsiden opad.

 
Marinade:
3. Pisk marinaden sammen og pensl jomfruhummerne med den.
Lad dem trække ca 2 timer.

 
4. Bland rasp og ost.
Klip dilden, knus hvidløget og rør begge dele i osteblandingen.
Fordel den over jomfruhum­merne og dryp lidt olie over til sidst.
Gratiner i en godt varm ovn, 225-250 °C, 4-6 min., til osten er gylden.
Løse ris, evt. kogt med karry, eller hvidløgsristede Croûtoner kan serveres til.
 

Tips: Retten kan laves med ukogte frosne jomfruhummerhaler med skal, men de skal kun koges ca 2 min inden gratineringen.
1 pakke frosne jomfruhummerhaler (340 g) svarer til ca 12 friske jomfruhummere.
Parmesanost kan byttes ud med reven emmentaler, og persille kan bruges i stedet for dild.

 
Se alle de bedste opskrifter med Jomfruhummer

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.200 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her