Logo

Kage og trifli med sommerbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kage og trifli med sommerbær 

 

Her er to dejlige sommerdesserter, som du kan love på under 1 time og også i god tid, før gæsterne kommer. Bag evt. kagen dagen før. Husk da, at tage den ud af køleskabet, så den kan få stuetemperatur inden servering.

 

Kage med sommerbær

1 kage til 8-10 personer. Arbejdstid: 45 min. Bagetid: 1 time og 15 min.

 

# Ingredienser til Kage med sommerbær:

Dej:

125 g smør

125 g sukker

2 æg

125 g hvedemel

1 tsk bagepulver

1 knsp salt

125 g hakkede mandler

 

Fyld:

500-600 g blandede sommerbær

1 stang vanilje

250 g sukker

4 æggehvider

 

Tilbehør:

¼ liter piskefløde

evt. 10-20 g syltet ingefær

*

 

Sådan laver du Kage med sommerbær:

Fór en springform (22-24 cm) med bagepapir, og tænd ovnen på 180 °C.

 

Rør smør og sukker luftigt, og tilsæt æggene et ad gangen.

Bland mel med bagepulver og salt, og rør det i dejen sammen med de hakkede mandler.

Fyld dejen i formen.

 

Rens bærrene og tør dem.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem i sukkeret.

Pisk æggehviderne helt stive, og pisk vaniljesukkeret i, så massen bliver sej og blank.

Vend bærrene i, og fyld det i formen.

 

Bag kagen ca. 1 time og 15 min.

Læg evt. stanniol over, hvis overfladen bliver mørk.

Tjek. om kagen er gennembagt og afkøl formen på en rist i 10 min.

 

Løsn kagen fra formen med en kniv og åben formen, så kagen kan køle helt af.

Server med flødeskum evt. vendt med finthakket syltet ingefær.

 

 

Trifli med rysteribs

6 personer. Arbejdstid: 30 min.

 

# Ingredienser til Trifli med rysteribs:

500 g ribs

150 g sukker

200 g flødeost

200 g græsk yoghurt 2% eller 10%

3 spsk flydende honning

½ stang vanilje eller ½ tsk vaniljesukker

1 appelsin (øko)

200 g makroner

 

Pynt: lidt frisk mynte

*

 

Sådan laver du Trifli med rysteribs:

Skyl ribsene, og rib dem.

Mos en tredjedel af ribsene sammen med sukkeret, og vend resten af bærrene i.

Rør flødeosten lind, og rør yoghurten i.

Smag til med honning, vanilje og fintrevet appelsinskal.

Fordel makronerne i 6 glas.

Læg rysteribs over makronerne, og slut af med vaniljecreme.

Sæt glassene koldt indtil servering.

 

TIPS: Pynt med små ribsklaser evt. dyppet i letpisket æggehvide og trillet i sukker.

 

Se flere dejlige desserter her

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 2.064 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• - DessertHos Kogebog.dk kan du finde inspiration til din dessert. Hos os finder du opskrifter på...
• Arme riddere med kanelsukkerEn god anvendelse af daggammelt hvedebrød i engelsktalende lande kaldet "french toast"....
• RåcremeRåcreme er en dessertcreme lavet på æg, som blandt andet bruges til frugtdesserter fx...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os