Logo

Kagecreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kagecreme

 

Kagecremen her kan bruges som tilbehør til mange desserter eller bruges i kager og tærter. Her får du en let og hurtig opskrift på kagecreme, så det kan næsten ikke betale sig at bruge en “købekagecreme”. Vi synes i hvert fald, at en god hjemmelavet kagecreme er tiden og pengene værd i smag. God fornøjelse.

Den samlede tilberedningstid og arbejdstid for kagecreme er ca 15 minutter.

 

# Ingredienser til kagecreme:

2½ dl mælk eller fløde 13%

2 spsk sukker (20 g)

½ stang vanilje

2 æggeblommer eller 1 æg

1 spsk majsstivelse (Maizena)

*

 

Sådan laver du kagecreme:

Start med at blande alle ingredienserne i en gryde.

Pisk det godt sammen.

Afkøl slutteligt kagecremen.

Og så er kagecremen klar til at bruges i kager, tærter med mere.

 

Tips til kagecreme

Prøv at drysse sukker over cremen inden den afkøles, så danner den ikke skind.

Prøv også at tilsætte 50 g mørk chokolade eller blød nougat i den varme sauce og rør rundt.

Det smager også skønt og er lækkert i fx en lagkage.

Eller erstat vanilje med andre krydderier fx 1 hel stjerneanis eller 1 stang hel kanel.

Cremen kan også blandes med flødeskum, når den er kold.

Det gør kagecremen mere lufttig, hvilket er lækkert både i trifli og lagkager.

 

Kagecremen kan bruges i et utal af desserter og bagværk, og vi kan desværre ikke nævne dem alle her. Men vi kommer da gerne med at par eksempler på, hvad kagecremen kan bruges til.

 

Hvis du kan lide wienerbrød, vil du varmt anbefale, at du prøver at lave dit eget hjemmelavede wienerbrød som fx spandauere eller chokoladeboller.

Og her skal der naturligvis bruges en kagecreme til. Du kan finde en opskrift på chokoladeboller.

 

Du kan også bruge kagecremen i desserter som fx trifli, tærter, napoleonshatte, fastelavnsboller og så naturligvis i lagkage. Du finder vores opskrift på en klassisk lagkage her.

 

Velbekomme, og god fornøjelse med din kagecreme.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.654 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Baba med rom kage og frisk frugtBaba med rom, Baba au rhum, er en kage af sød gærdej, som skal trække med en lage af rom....
• Bradepandekager - nemt bagværkØverst en smuldrekage med abrikoser; derunder Toscakage.
• Kager fra fremmede køkkener - gode opskrifterEn ægte savarin er en lækkerbisken af de helt store, hvad enten du serverer den som...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Smæk insektet!