Logo

Kaiserschmarrn - Østrigske pandekager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kaiserschmarrn - Østrigske pandekager 

 
Dessert. Arbejdstid: ca 20 min. Trækketid, rosiner: mindst 1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.   

 
# Ingredienser til Østrigske pandekager:
4 spsk rosiner
5 cl rom
4 æg
40 g sukker (½ dl)
90 g hvedemel (1½ dl)
¼ tsk salt
2 dl mælk
40 g smør
Endvidere: flormelis
*
Sådan laves Østrigske pandekager:
1. Læg rosinerne i blød i rommen mindst 1 time.

 
2. Del æggene i blomme og hvide.
Pisk æggeblommerne sammen med sukkeret.
Tilsæt mel, salt og mælk. Rør det til en jævn dej.
Rør romrosinerne i.

 
3. Pisk hviderne stive og vend dem i dejen.

 
4. Smelt halvdelen af smørret på en (teflon)-pande og hæld dejen på.
Bag pandekagen, til undersiden er blevet fast og lysebrun.
Lad pandekagen glide over på et grydelåg eller lignende og kom det resterende smør på panden.

 
5. Vend pandekagen over på panden med den ubagte side nedad og bag pandekagen, til bunden begynder at blive fast.

 
6. Riv pandekagen i uregelmæssige bidder med to gafler, mens den bager færdig, dvs. strimlerne er netop faste.

 
7. Server direkte fra panden, eller vend pandekagestrimlerne over på et varmt fad i en bunke.
Drys med flormelis og server straks.
Server kanelblandet sukker til.
Og kompot eller syltetøj, som årstiden tillader. Gerne stænket med rom.

 

Se alle de bedste opskrifter med Pandekager
 

INFO: Kaiserschmarrn er en kendt østrigsk og sydtysk dessert, der tilberedes af pandekagedej.
Dejen tilberedes af mel, mælk, æg og lidt sukker og salt og steges på panden i smør ved middel varme indtil undersiden er fast. Dejen deles i mindre stykker og vendes flere gange, indtil den er færdigbagt. Den drysses med flormelis og serveres ofte med sveskekompot, men der kan også anvendes kompot eller marmelader af fx æble, abrikos eller kirsebær. Der findes mange varianter af kaiserschmarrn og visse former skyldes regionale traditioner. I nogle varianter tilsættes rosiner eller mandler.
Første led af ordet betyder kejser (Kaiser) og andet led (Schmarrn) er et tysk-østrigsk dialektisk ord, der vanskeligt lader sig oversætte. Ordet stammer sandsynligvis fra det tyske ord Schmer, der referer til fedt omkring maven. Begrebet Schmarrn anvendes i Sydtyskland og Østrig om pandekagedej, der under tilberedningen rives fra hinanden i mindre stykker.
Der findes i Østrig mange legender om fremkomsten af kaiserschmarrn, hvor de fleste forbinder desserten med kejser Franz Joseph I.


Kaiserschmarrn - Østrigske pandekager 
Kaiserschmarrn - her serveret med æblemos

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 9.574 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her