Logo

Kaki - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kaki - info

Kaki er en skøn og nem frugt. Når du har skyllet den, er den lige til at sætte tænderne i. Og det er nemt at blive afhængig af denne supersøde håndfrugt

 

Kaki. Engelsk: Persimmon. Latin: Diospyros kaki

 

Sæson: Dansk: -. Import: september - februar

 

Holdbarhed: 5-7 dage ved 2-6 °C

 

Anvendelse: Anvendes naturel, i frugtsalat, til is eller til hvidskimmelost. Anvendes desuden i kager og til mousse. Svind: ca 10%

Frysning: Frugterne er ikke velegnet til frysning.

 

Kaki er mere end 500 år gammel og blev anvendt i både Nordamerika og Østasien. Den menes at stamme fra Japan eller Kina, hvor der i dag findes flere end 1000 forædlede sorter af frugten.
I 1855 kom den til Californien, hvor den hurtigt blev populær og i ca. 1870’erne kom den til Sydeuropa og er i dag en populær frugt i Middelhavsområdet.

 

Kaki er et tomatlignende bær, hvis orangerøde, bløde frugtkød i smag minder om en pikant, mild blanding af abrikos, fersken og figen.

En umoden kaki er lysegul eller gulgrøn i farven og indeholder mange tanniner som snerper i munden og ødelægger fornøjelsen. Den bør først spises når den er mere orange i farven og let overmoden.

 

Almindelig kaki eller kakitræ er et lille, løvfældende træ med en kort stamme og en bred, overhængende krone. Frugten kaldes "persimon", "kakifrugt" eller "daddelblomme". Arten er blandt de ældste, dyrkede træer, og den vides at have været dyrket i Kina mindst 2.000 år.

 

Sharonfrugten er en forædling af kakifrugten og blev fremavlet i Sharondalen i Israel. Den har nogle åbenlyse fordele i forhold til kakifrugten.

Den er mere fast i kødet, hvilket gør den mere transportvenlig og man behøver ikke at vente med at spise dem til de er overmodne.

Sharonfrugten indeholder også tanninstoffer, men de bliver fjernet inden frugten bliver afsendt til forbrugeren. Og så er de kerneløse, i modsætning til kakifrugten, som kan indeholde op til 8 kerner.

Kaki dyrkes i dag i store dele af verdenen, hvorimod sharonfrugten kun dyrkes i Israel.

I butikkerne kan det være svært at se forskel på det to frugter da de ligner hinanden, derfor bliver navnene kaki og sharon brugt lige meget om de to frugter.

 

En sharonfrugt kan kaldes en kaki, men en kakifrugt kan ikke kaldes en sharon.

 

Opskrifter med Kaki

 

Tilbage til Råvarer.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.501 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Smæk insektet!