Logo

Kalv i karrykål og Kathrineblommekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kalv i karrykål og Kathrineblommekage


Server en vintermenu med saft, kraft og god smag. Kalvekødet er kogt mørt med kål og karry, og desserten er en klassisk Kathrineblommekage med svesker og æble. God appetit!

 

Kalv i karrykål

Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: ca. 2 timer. Kødet er fryse-egnet. 4 personer.

 

# Ingredienser til Kalv i karrykål:

750 g kalvecuvette eller -bov (terninger ca. 3x3 cm)

1 kg hvidkål

21øg (både)

1 spsk olie

1 spsk stærk karry

ca. 2 dl vand

2-3 tsk groft salt

Tilbehør: ris

Drys: bredbladet persille (grofthakket)

*

 

Sådan laver du Kalv i karrykål:

Tag yderbladene af kålen og skær kålen fri af stokken.

Skær kålen i stykker på størrelse med kødet.

 

Steg løgene klare i en tykbundet gryde med olie.

Krydr med karry og tilsæt kålen.

Steg 5 min. under omrøring og tilsæt kød og vand.

Giv det et opkog og tilsæt salt.

Skru ned og lad retten simre under låg, til kødet er mørt (ca. 1 time og 15 min.).

 

Kog risene efter pakkens anvisning.

Smag retten til med salt og karry.

Server kalv i karry kål med kogte ris og persilledrys.

 

Katrineblommekage med æble

Hjemmets bedste MAD 2013 januar

desserten er en klassisk Kathrineblommekage med svesker og æble. Klassisk og god!

 

Arbejdstid: 20 min. Bagetid: ca. 45 min. Ikke fryse-egnet. ca. 6 portioner.

 

# Ingredienser til Katrineblommekage med æble:

1 spsk smør

2-3 æbler (skrællede stykker på størrelse med sveskerne)

150 g bløde svesker (uden sten)

4 æg

75 g sukker

1 stang vanilje (kornene)

1 dl piskefløde

1½ dl mælk

Tilbehør: 1½ dl piskefløde

*

 

Sådan laver du Katrineblommekage med æble:

Tænd ovnen på 175 °C.

Smør et ovnfast fad med smør.

Læg æblestykker og svesker i fadet.

 

Pisk æggene sammen med sukker og vaniljekorn.

Rør forsigtigt fløde og mælk i - der skal ikke piskes luft i dejen.

Hæld blandingen over svesker og æbler.

 

Sæt fadet i ovnen i ca. 45 min., til æggemassen er stivnet.

Server desserten lun med flødeskum til.

 

Se flere 2-retters menuer her 

 

Kalv i karrykål og Kathrineblommekage


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 612 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kalvehaler i citron og soufflé-kageKalvehaler i citronsauce med spinat og pasta. Kalvehaler skal stege langsomt i flere timer...
• Kalv i karry med porrerAlle kan vist lide boller i karry, men prøv at servere denne dejlige karrygryde med...
• Lun paté med kartoffelsalatDen gode paté af kalvekød og kyllingelever passer sig selv i ovnen, mens kartoffelsalaten...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os