Logo

Kalv med tunfiskesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kalv med tunfiskesauce


Vitello tonnato er navnet på denne klassiske italienske ret med kalvekød og tunfisk. Her med sprøde grønne bønner som tilbehør.

4 personer. Er I kun to Kalv med tunfiskesauce, så halver opskriften. Arbejdstid: 40 min. Kogetid: ca. 30 min.

 

# Ingredienser til :

500 g kalveyderlår eller -inderlår

2 stilke bladselleri

1 løg

4 fed hvidløg

2 kviste rosmarin

salt

150 g grønne bønner

 

Tunfiskesauce:

200 g tunfisk i olie

3-4 ansjosfileter

½ citron (øko)

3 dl olie

friskkværnet peber

 

Pynt:

20 kapers

100 g sorte oliven

citronskiver

*

 

Sådan laver du Kalv med tunfiskesauce:

Læg kødet i en gryde, og hæld vand ved, så det dækker.

Skær bladselleri i mindre stykker, og kom dem i gryden sammen med hakket hvidløg, rosmarin og salt.

Giv det et opkog, skru ned, og fjern skum.

Lad kødet simre i 30-35 min., til det er rosa indeni (58 °C).

Si suppen fra kødet, og frys den evt. til næste gang, du skal lave suppe.

Afkøl kalvekødet.

 

Nip enderne af bønnerne, og kog dem i en gryde med letsaltet kogende vand i ca. 2 min.

Skyl bønnerne i koldt vand, og dryp af i en sigte.

 

Hæld olien fra tunfisken, og blend tunfisk sammen med ansjoser, citronsaft og olie.

Smag til med salt og peber.

 

Skær kalvekødet i tynde skiver, anret på et fad, og hæld tunfiskesaucen over.

Pynt med bønner, kapers og oliven og et par citronskiver.

 

LexABC: Vitello tonnato er en italiensk ret af tyndt skåret kalvekød med en cremet mayonnaise-agtig sauce, som er blevet smagt til med tun. Retten serveres enten kold eller ved stuetemperatur. Den bruges både som forret eller hovedret

 

Her finder du flere opskrifter på dejligt kalvekød. Gå på opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.

Giv opskriften din vurdering. ... Vælg hvor mange smileys opskriften skal have og klik knappen.

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.033 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grillstegt schnitzel med sur-søde tomaterDe sur/søde tomater er lækkert tilbehør til både kød, fugl og fisk. Tomaterne kan sagtens...
• Kalvesteg med vildtsmagSaucen er smagt til med lidt æble- eller rønnebærgelé og skimmelost, der giver den helt...
• Kalvesauté med majroerKalvesauté marengo er en dejlig klassiker, serveret med fettuccine, kogte majroer med...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Smæk insektet!