Logo

Kalvefrikassé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kalvefrikassé 

 

Søndagsmiddagen er en dejlig lys gryderet, som kan tilberedes med lammekød, svinekød, kylling eller kalv. Vi har valgt at bruge kalvebov.

Arbejdstid: 45 min. Kogetid: ca. 1 time Fryse-egnet. 4-6 personer

 

# Ingredienser til Kalvefrikassé:

1 kg kalvebov (terninger)

1 liter bouillon (eller vand og 1 tsk salt)

250 g blandede suppeurter (fx løg og selleri)

2 laurbærblade

50 g smør

1 dl hvedemel

6-8 tynde porrer (skiver)

500 g gulerødder (små stykker)

250 g fine grønne ærter

Tilbehør: kogte pillekartofler bredbladet persille (hakket)

*

 

Sådan laver du Kalvefrikassé:

Læg kødet i en gryde med bouillon eller vand og giv det et opkog.

Fjern skum og tilsæt (salt), suppeurter og laurbærblade.

Lad kødet simre ved svag varme under låg i ca. 1 time, til det er mørt.

Si suppeurterne fra og lav nu saucen af kogelagen:

Smelt smørret i en gryde og rør melet i, til det er opsuget.

Tilsæt gradvist kogelagen fra kødet, mens der piskes, og lad saucen småkoge i 5-10 min.

Smag til med salt og peber.

 

Læg kødet i saucen og tilsæt gulerødder og porrer.

Kog retten igennem ca. 5 min.

Tilsæt ærterne og varm igennem 2 min.

Smag til og server med kogte kartofler og hakket persille.

 

TIPS: Du kan evt runde saucen af med 1 dl fløde. Prøv også at smage til med lidt dijonsennep og estragon.

 

Her finder du flere opskrifter på dejlig frikassé. Gå på opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.   

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 719 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ossobuco med øl og ÆblekageNu er det sæson for simreretter. I denne menu står den på ossobuco, som her er tilberedt...
• Grillstegt schnitzel med sur-søde tomaterDe sur/søde tomater er lækkert tilbehør til både kød, fugl og fisk. Tomaterne kan sagtens...
• Kalvehaler i citron og soufflé-kageKalvehaler i citronsauce med spinat og pasta. Kalvehaler skal stege langsomt i flere timer...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os