Logo

Karljohan svampe, flødestuvede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Karljohan svampe, flødestuvede 

 

Forret Tilbehør. Arbejdstid: 20 min. Stuvning: ca 10 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Karl Johan svampe, flødestuvede
300-400 g friske Karljohan svampe
20 g smør
salt og hvid peber
2 dl piskefløde fra Thise eller Naturmælk
2 spsk hakket kørvel
*
Sådan laves Karljohan svampe, flødestuvede
1. Befri svampene for rodskive og eventuelle ormstukne dele.
Børst dem rene eller skyl dem kort og koldt og tør dem let.

 
2. Vrid eller skær stokkene fra og hak dem groft.
Skær hattene i skiver, del eventuelt store svampe en gang først.

 
3. Varm smørret i en pande med høje sider (sauterpande) eller i en fladbundet gryde.
Svits svampene nogle min. under vending ved ret god varme, så der ikke dannes for megen væske, så bliver stuvningen for tynd.
Hæld lidt fra, hvis svampene afgiver megen væde.

 
4. Hæld fløden over svampene og lad den koge ind og tykne let for god varme uden låg.
Det varer ca 5 min.

 
5. Smag til med salt og peber, lad stuvningen koge igennem.
Vend så den hakkede kørvel i, eller server den drysset på i serveringsøjeblikket.

 
Tips: Karljohan stuvningen kan serveres på smørstegte franskbrødsskiver som forret eller bruges som tilbehør til både kød og fisk.
De svitsede svampe kan tilsættes 1 spsk cognac.
Den skal koge helt væk, (så alkoholen fordamper) før fløden tilsættes.
Eller den kan flamberes væk. (Se evt. Flambering). 
Persille eller brøndkarse kan erstatte kørvelen.
Ønskes stuvningen lidt tykkere, kan den koges jævn med lidt hvedemel udrørt i koldt vand.
Karljohan svampen, der jo er en vild svamp, kan være ormstukken. Det er kun nødvendigt at kassere det ormstukne. Se Karljohan svamp.
 

Se de bedste opskrifter med Karljohan svampe

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.061 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her