Logo

Kartoffelkroketter i gryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffelkroketter i gryde

 
Kartoffelkroketter smager skønt til alle slags stegt kød. Kartoffel-kroketter kan spises både som snack og som tilbehør hovedretten. Det er et stort arbejde at lave dem, så lav en stor portion ad gangen.
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 45 min. Fryseegnet uden friture.
 
# Ingredienser
500 g kartofler
40 g smør eller margarine
2 æggeblommer
salt, hvid peber
 
Til panering:
4 spsk hvedemel
2 æggehvider
8 spsk rasp gerne Panko
olie eller ukrydret svinefedt til kogning
 
* Tilberedning
1. Kog du skrællede kartofler møre i usaltet vand.
Damp kartoflerne helt tørre.
 
2. Mos kartoflerne og rør fedtstoffet i sammen med æggeblommerne.
Smag til med salt og peber.
Lad mosen blive kold.
 
3. Form den faste mos til små aflange »brød«.
Vend dem først i hvedemel derefter i æggehvide og så i rasp.
Sørg for at paneringen dækker helt.
 
4. Varm fedtstoffet op i en gryde.
Når en lille franskbrødsterning bliver gylden på 1 minut, har frituren den rigtige temperatur.
Kog kroketterne nogle stykker ad gangen i 5-6 min.
Tag kroketterne op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir efterhånden som de er færdige.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.386 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her