Logo

Kreolsk kalkungryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kreolsk kalkungryde 

 
Kalkunbryst er mørt, fint kød som koges eller steges hurtigt. Krydringen sætter prikken over i'et.
Her er en virkelig lækker ret, der er nem og let
Tid: 30-35 min, heraf 15-20 min kogning. Retten er fryseegnet. Holdbarhed  5 mdr. 4-6 pers.

 
# Ingredienser
800 g frisk kalkunbryst
4 krydrede pølser
1-2 spsk smør eller margarine
1 tsk salt og ¼ tsk peber
1 tsk merian
1 lille glas syltede løg
1 glas sorte oliven uden sten
1 rød peberfrugt
1 dl hakket syltet agurk
1 spsk hvedemel
2 dl piskefløde eller cremefraiche
1 dl vand
 
* Fremgangsmåde
1. Fjern skindet fra kalkunen.
Skær kødet i 8-10 stk.

 
2. Skær pølsen i skiver og svits dem hurtigt på en pande.
Læg dem i en gryde.

 
3. Opvarm fedtstoffet på panden igen.
Brun kalkunstykkerne på samme pande som pølsen.
Tilsæt salt, peber og merian.

 
4. Læg kødet over i gryden.
Kom syltede løg, flækkede oliven, strimlet peberfrugt og hakket agurk ved.

 
5. Kog panden af med lidt væde fra løgene eller vand. Hæld det i.

 
6. Rør melet ud i lidt vand og rør det i sammen med fløde og vand.

 
7. Lad retten koge 15-20 min, afhængig af kødstykkernes tykkelse.
Smag evt. til med flere krydderier.

 
8. Server med en Grøn Salat og løse ris.

 
Tips: Retten kan også laves med frossen kalkun.
Du kan så lave flere retter af fx en frossen minikalkun.

 
INFO: Louisiana Creole cuisine er en madlavningsstil med oprindelse i Louisiana, USA, som blander vestafrikansk, fransk, spansk, amerikansk indflydelse samt påvirkninger fra det almindelige køkken i det sydlige USA.
De kreolske sprog opstod under kolonitiden og tales i over hundrede lande. Fra Antillerne til Fransk Guiana og over det Indiske Hav tales de franske kreolske sprog af ti millioner personer.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kalkun, Kylling eller andet Fjerkræ

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.150 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her