Logo

Kyllingepie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kyllingepie 

 
Aftensmad Hovedret Frokost. Arbejdstid: ca 20 min. Evt. afkøling: ca 20 min. Bagetid: 30-35 min. Middelsvær at lave. Mellem pris.  Fryse-egnet. 4 personer.

 
# Ingredienser til Kyllingepie
3-4 kyllingebrystfileter (350-400 g)
100 g kogt røget skinke
4 (skalotte)løg
1 grøn peberfrugt
1 bdt persille
1 tsk friskhakket rosmarin eller ½ tsk tørret
salt og peber
½ dl bouillon

 
Dej:
150 g hvedemel (2,5 dl)
1 knsp salt
75 g smør
½ dl cremefraiche
Til pensling: sammenpisket æg
Endvidere: 1 dl piskefløde
Ovnfast fad eller tærteform af porcelæn
*
Sådan laves Kyllingepie
1. Skær brystkødet i smalle strimler.
Skær fedtkanten af og skær skinken i strimler.

 
2. Pil (skalotte)løgene og hak dem fint.
Del peberfrugten, fjern frøstol og kerner og skær den i strimler.

 
3. Skyl persillen, tør den og hak den fint.

 
4. Læg kyllingekød og skinke i bunden af fadet.
Drys hakket løg, peberfrugt og til sidst persille over.
Krydr med rosmarin, salt og peber og hæld bouillon ved.

 
Dej:
5. Bland hvedemel og salt.
Hak smørret i melet med en kniv og smuldr det dernæst grynet med fingrene.
Kom cremefraichen i og saml hurtigt dejen.
Sæt den koldt en snes min., hvis den forekommer blød.
Sæt ovnen på 175 °C.

 
6. Rul dejen ud mellem bagepapir, den skal være lidt større end fadet.

 
7. Pensl kanten af fadet med æg.
Tag det ene lag bagepapir af og vend dej siden ned mod fyldet.
Dejen skal dække fyldet og kanten af fadet.
Fjern det andet stykke bagepapir.
Klem kanten af dej siderne mod fadet, fx med en gaffel.
Rids eller kryds i låget, og bøj fligene let til side, så dampen kan slippe ud under bagningen.
Pensl låget med æg.

 
8. Sæt fadet i ovnen på nederste rille 30-35 min., til pien er gyldenbrun.

 
9. Varm piskefløden og hæld den koghed i pien gennem hullet.
Server straks med grøn salat, tomatsalat eller Gulerødder, marinerede til.

 
Tips: Cremefraichen i dejen gør den sprød og lidt flaget.
Dejen kan laves med olie, se Hønsekødspie.
Hvis dejen hviler køligt ca 1 time, kan den rulles ud på et meldrysset bord.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kylling

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 8.158 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her