Logo

Landkylling fra Kapit i Malaysia - kan anbefales

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Landkylling fra Kapit i Malaysia - kan anbefales 

 
Malaysisk gryderet med kylling, rejer og lækker sauce med lækker smag af kokos. Retten er krydret men ikke stærk, så alle i familien kan deltage.
Forberedelsestid: 35 min. Tilberedningstid: 35 min. Antal kuverter 4-6

 
# Ingredienser
30 g små tørrede rejer
4 spsk olie
4-8 røde chili, rensede for frø og hakkede
4 fed hvidløg, finthakkede
3 stilke citrongræs (kun den hvide del), finthakkede
2 tsk gurkemeje
10 macadamianødder
2 store løg, hakkede
¼ tsk salt
500 g kyllingelår, fileter skåret i små stykker
250 ml kokosmælk
250 ml vand
125 ml kokoscreme
2 spsk limejuice

 
* Tilberedning
1.Tørsteg rejerne ved svag varme i ca. 3 min.
Ryst panden med jævne mellemrum under stegningen.
Rejerne har fået nok, når de er blevet mørkorange og
udsender en stærk duft.
Stød rejerne i en morter, indtil de er fintmalede, eller
brug evt. en lille foodprocessor. Sæt dem til side.

 
1 Halvdelen af olien blendes sammen med chili, hvidløg,
citrongræs, gurkemeje og nødder i korte intervaller i en
blender eller foodprocessor, indtil blandingen er finthakket.
Siderne på blenderen skal skrabes ned en gang imellem
med en dejskraber.

 
2. Hæld resten af olien i en stor dyb stegepande eller
i en tykbundet wok og steg løg og salt ved svag varme i 8 min
under omrøring eller indtil løgene er gyldne.
Pas på at de ikke brænder på.
Tilsæt krydderiblandingen og størstedelen af rejerne,
resten tages fra til pynt. Steg under omrøring i 5 min.
Hvis det begynder at brænde på, kan man tilsætte
et par spsk kokosmælk.
Det er vigtigt, at man gennemsteger retten, så smagsstofferne
træder ordentligt frem.

 
3. Tilsæt kyllingen og rør godt rundt.
Steg i 5 min eller indtil kyllingen begynder at blive lysebrun.
Rør kokosmælken og vandet i retten og bring den i kog.
Skru ned og lad retten simre i 7 min eller indtil kyllingen er færdig
og saucen jævnet.
Tilsæt kokoscreme og kog retten op igen under konstant omrøring.
Tilsæt limejuice og server retten med det samme, pyntet med det
sidste af rejerne.
Serveres med dampede ris og evt. drysset med lidt hakket citrongræs.

Landkylling fra Kapit i Malaysia - kan anbefales 

Landkylling fra Kapit i Malaysia - kan anbefales
Landkylling fra Kapit i Malaysia - kan anbefales 

 
Se alle de bedste opskrifter fra Malaysia  Indien  Asien 

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.323 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her