Logo

Lys kødbouillon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Lys kødbouillon

 
Denne suppe anvendes til lyse supper og lyse saucer, evt. også som bouillon og klar suppe.
Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv.
(Se klaring herunder).
Portion: ca 2 liter. Tilberedningstid: ca 4 timer

 
# Ingredienser
2½ kg knust kalveskank
2 store løg

1 stor gulerod
1 porre eller 2 stilke blegselleri
1 bouquet garni af: 1 laurbærblad, 2-3 kviste persille, 1 timiankvist
10 hele peberkorn
2 fed hvidløg

2½ liter vand
salt

 
* Fremgangsmåde
1. Kom skanken i en stor gryde.
Hæld koldt vand over og bring det i kog.

 
2. Skum suppen grundigt med en hulske.
Tilsæt salt (2-3 tsk).

 
3. Rens grønsagerne, skær løgene i kvarte og resten et par gange over.
Læg det i gryden sammen med krydderbuketten og de hele peberkorn.
Pil hvidløgsfeddene og læg dem hele i gryden.
Bring suppen i kog.

 
4. Skru ned for varmen og lad suppen simre under låg i 3-4 timer, til kødet falder fra benene.

 
5. Si suppen gennem en fin sigte eller et ostelærred.
Smag den eventuelt til med mere salt.
Lad suppen køle.
Hvis man ønsker det, kan fedtet fjernes, når det er blevet koldt og har lagt sig som et
stift lag over suppen.



Lys kødbouillon 

1. Den færdigkogte bouillon sies gennem et ostelærred eller et kaffefilter.
Læg det i et dørslag eller en stor sigte.


Lys kødbouillon 

2. Fedt på suppen kan fjernes med et dobbelt stykke køkkenrulle.
På en afkølet suppe kan det stive fedt/åg nemt løftes af.


Lys kødbouillon 

3. Bouillon uden fedt kan fryses ned i fryseplastposer, i plastkartoner eller enkeltfryses i isterningbakken.

 
Klaring af supper
En meget fin bouillon helt uden urenheder får man kun, hvis man »klarer« den.
Det gøres således:
Hæld den fedtfri bouillon i en gryde.
Pisk to æggehvider let sammen (ikke til skum!), tilsæt 1-2 skyllede, tørrede og knuste æggeskaller.
Kom det i bouillonen, der bringes i kog, mens der piskes.
Læg låg på og tag gryden fra varmen.

Lad den stå ca 15 min.
Hæld bouillonen gennem et ostelærred eller et kaffefilter.
Nu er den helt klar.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.454 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her