Logo

Majroer, glaserede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Majroer, glaserede 

 
Tilbehør. Arbejdstid: 10 min. Kogetid: ca 20 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
#
Ingredienser til Majroer, glaserede
500 g små, unge majroer
1-1½ dl vand
½ tsk salt
1 spsk sukker
30 g smør
*
Sådan laves Majroer, glaserede
1. Skræl maj roerne tyndt og skær dem i 4 både eller i blyantstykke stave.

 
2. Kom maj roerne i en bredbundet gryde eller en sauterpande og hæld så meget vand ved, at de netop er dækket.
Tilsæt salt, sukker og halvdelen af smørret.
Kog majroerne møre 15-20 min. uden låg, til vandet er fordampet.

 
3. Tag gryden af varmen, kom resten af smørret i og vend majroerne i denne sky, der gør dem blanke.
Server maj roerne øjeblikkeligt.

 
Tips: Bruger man gamle majroer, kan de forkoges 5-7 min i letsaltet vand før den videre tilberedning.
Det tager lidt af roesmagen og gør dem nemmere at få møre nok.
Majroer smager godt til næsten alle kødretter, men er specielt gode sammen med lam, gås og and.

 
Majroer à la creme
Kog de delte majroer 6-8 min. i 1-1½ dl vand, grønsagsbouillon eller lys bouillon.
Kogt for ret god varme under låg vil væsken næsten være fordampet efter 6-8 min, ellers må låget af, så fordampningen øges.
Kog 1½ dl piskefløde lidt ind og hæld den over majroerne.
Smag til med salt og eventuelt hvid peber og varm stuvningen igennem.

 
Majroer, ovnglaserede
Skræl unge majroer og del dem en gang, eller lad være.
Kog dem næsten møre i letsaltet vand 8-10 min.
Ældre skal deles i kvarte og koge nogle min. længere.
Anbring dem i et velsmurt, ovnfast fad, hæld lidt af kogevandet (eller bouillon) ved, det skal bare stå ca op over bunden, drys med sukker og fordel smørklatter over.
Sæt majroerne i ovnen ved 180 °C, øs flittigt med »siruppen« og lad dem netop blive gyldne og blanke.

 

Se alle de bedste opskrifter med Majroe

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.369 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her