Logo

Middagssalat med fire dressinger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Middagssalat med fire dressinger 

 

»Grøn middag« -En lækker middagssalat der kan varieres i det uendelige. Uden for de friske grønsagers sæson kan du bruge frosne grønsager.

Til 6-8 personer. Tilberedningstid: i alt ½-1 time

 

# Ingredienser

2 grønne peberfrugter
1 rød peberfrugt

250 g champignoner
1 citron

400-500 g tomater, gerne cherrytomater

200 g bønnespirer
1 agurk

2-3 rødløg
5-6 forårsløg eller 2 løg

og 1 bdt purløg
3-4 kogte rødbeder

½-1 salathoved eller icebergsalat

 
* Fremgangsmåde
1. Rens alle grønsagerne og skær dem i ikke for store terninger, skiver eller strimler.
Dryp champignonerne med citronsaft.

 
2. Læg grønsagerne i striber på et fad og server dem med brød og en eller flere dressinger.

 
Tomatdressing
2-3 dl cremefraiche
1-2 spsk tomatpuré
citronsaft

1 fed hvidløg
frisk eller tørret basilikum
salt, peber

 
* Rør alle ingredienserne sammen.

 
Æggeblommedressing
4 æg
¾ dl olie
1-1½ spsk lys sennep
1-2 spsk tør vermouth
karry, salt og peber

 
* Kog æggene. De tre æg skal koge ca. 6 min, der fjerde æg 8-10 min.
Pil æggene og tag de tre æggeblommer af de mindst kogte æg ud og gnid dem gennem en sigte.
Tilsæt olie lidt ad gangen.
Smag til med sennep, vermouth, karry, salt og peber.
Gnid den sidste æggeblomme gennem en sigte over den færdige dressing.
Æggehviderne kan hakkes og lægges på fadet med grønsagerne.
 
Avocadodressing
2 modne avocado
citronsaft
100 g mayonnaise
salt, peber
1 fed hvidløg
persille

 
* Skræl og del avocadoerne, fjern stenene og skær kødet i mindre stykker.
Dryp med citronsaft og kom det i blenderen eller mos det med en gaffel.
Rør avocadomosen med mayonnaise og smag til med salt, peber og hvidløg.
Drys fintklippet persille over.

 
Gorgonzoladressing
125-150 g gorgonzola
1 dl cremefraiche
salt
evt. citronsaft
25-50 g valnøddekerner

 
* Mos osten og rør cremefraiche i lidt ad gangen.
Smag til med salt og evt. lidt citronsaft.
Hak valnødderne groft, bland de fleste i dressingen og drys resten over.
 
Variation
Andre gode grønsager i middagssalaten er fintsnittet blegselleri, groftreven persillerod eller pastinak, fintsnittede porreringe, majs og/eller kogte kartoffelskiver.


Se flere gode opskrifter på Dressing 


Se alle de bedste salat-opskrifter Her

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 9.924 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her