Logo

Oksebryst, marineret, koldt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksebryst, marineret, koldt 

 
Forret Frokost. Arbejdstid: 30 min. Kogetid, oksebryst: ca 2½ time. Afkøling, oksebryst: ca 2 timer. Let at lave. Mellem pris. 6 personer.  

 
# Ingredienser til Oksebryst, marineret, koldt
1½ kg letsprængt oksebryst eller tværreb
2 gulerødder
1 løg
1 porre
5-6 peberkorn
Suppevisk: persille, timian, laurbærblad og porretop

 
Endvidere:
5-6 syltede agurker
8 skiver syltet rødbede
1 løg

 
Marinade:
1 dl kold suppe fra kødet
6 spsk olie
1½ spsk vineddike
evt. 1 tsk dijonsennep
salt og peber
Pynt: brøndkarse
*
Sådan laves Oksebryst, marineret, koldt
1. Sæt kødet over i en gryde med så meget koldt vand, at det netop dækker.
Bring vandet langsomt i kog.
Skum omhyggeligt.

 
2. Gør grønsagerne i stand, del dem et par gange.
Kom dem i gryden sammen med peberkorn og suppevisk.
Lad kødet mørne under låg ved svag varme, ca 2½ time.
Når benene løsner nemt, er kødet mørt. Fjern benene.

 
3. Lad kødet svale helt eller delvis i suppen.

 
4. Skær agurker og rødbede i terninger.
Pil løget og skær det i smalle ringe.
Skær eventuelt et par af urterne i skiver og terninger.

 
5. Skær det helt kolde kød i temmelig tynde skiver og læg dem taglagt i et fad.

 
6. Fordel agurk, rødbede, løg og eventuelle urter over kødet, blandet eller i rækker.

 
7. Pisk marinaden sammen og hæld den over kød og urter.
Kødet kan nydes straks, men må gerne vente nogle timer.

 
Tips: Spis godt rugbrød eller Flûtes, surbrøds til.
Se også Oksebryst, sprængt, med stuvet spidskål.
Bønner, grønne, marinerede kan erstatte det her anbefalede.
Læg dem over det skivede kød sammen med marinaden.
Marineret oksebryst er også et fint sommertraktement, her kan urterne udskiftes med sommergrønt, fx blomkål, bønner, salatagurker, grønærter eller asparges.

 

Se alle de bedste opskrifter med Okse

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 8.311 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Takeaway
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her